Hlavní obsah

Školní autobus se neovladatelně řítil po silnici, řidič za jízdy vypadl ze sedadla

Novinky, zkr
Awendaw

Chvíle hrůzy zažilo 26 školáků a jejich učitelé, kteří se vraceli ze školního výletu na Bull´s Island v americkém Awendawu. Řidič Michael Hacker totiž bez přibrzdění projel křižovatkou, na poslední chvíli zatočil doleva a přitom vypadl ze svého sedadla. Rozkymácený autobus nenaboural jen díky duchapřítomnosti dvou učitelů, uvedl server Post and Courier.

BEZ KOMENTÁRE: Řidič školního autobusu během jízdy vypadl ze sedadlaVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Událost se stala na začátku prosince, nyní se však objevil videozáznam, který ji dokumentuje. Žáci čtvrté třídy základní školy Pinckney se vraceli školním autobusem z výletu. Jeho řidič ze zatím neznámých důvodů nejenže na křižovatce před odbočením doleva nezastavil na stopce, ale dokonce ani nezpomalil a řízení strhl na poslední chvíli. Autobus se rozkýval ze strany na stranu, Hacker spadl na zem a vozidlo se bez řidiče řítilo do příkopu.

V první řadě seděl tlumočník do znakového jazyka Lee Morris, který na škole pomáhá neslyšícím dětem. Pohotově vyskočil a snažil se převzít řízení. Nedosáhl však na brzdu. S tou mu musela pomoct učitelka Amy Ryanová, které se povedlo proklouznout na řidičovo sedadlo a autobus zastavit.

Díky bleskurychlé reakci obou zaměstnanců školy se naštěstí nikomu nic nestalo. Co způsobilo podivné řidičovo chování, není zcela jasné. On tvrdí, že nefungovaly brzdy. Společnost, která ho zaměstnává, už s ním rozvázala pracovní poměr. Pro vyděšené, ale nezraněné děti přijel náhradní autobus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám