Hlavní obsah

Britský profesor naletěl falešné české modelce

Právo, Michael Švec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naivita a touha po novém životě s půvabnou dívkou vyjdou asi dost draho staršího britského profesora. Ten totiž v e-mailové komunikaci naletěl podvodníkům, kteří se vydávali za českou modelku Denisu Milaniovou, a přiměli vzdělance pašovat nevědomky drogy z Latinské Ameriky. O případu informovala britská a argentinská média.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Anabáze profesora Paula Framptona začala téměř před rokem, když se na internetové seznamce dal dohromady s kýmsi, kdo o sobě tvrdil, že je Miss Bikini 2007 Denisa Milaniová. Tato žena skutečně existuje, pochází z Frýdku-Místku, je jí 32 let a udělala oslnivou kariéru ve Spojených státech.

Jenže na druhé straně internetového připojení se zjevně skrýval někdo jiný. Rozvedený absolvent Oxfordu Frampton v posledních letech učil na americké University of North Carolina. S vysněnou českou kráskou tři měsíce vedl intimní konverzaci a nakonec se nechal od údajné bikinové miss přesvědčit, aby se za ní vydal do Bolívie a začal tam s ní nový život.

Jenže k žádnému setkání na ostrovech nedošlo, a profesor se v rámci komunikace po síti nechal přesvědčit k cestě za milou do Argentiny. Avšak ani tam se rendez-vous neodehrálo: k vědci se místo krásky dostavil jakýsi cizí muž, a předal mu zavazadlo. Prý patří jeho vyvolené a on s ním má odletět do Bruselu.

Kufr skrýval dvě kila kokainu

Pár dní nato – koncem letošního ledna – profesora zadrželi na letišti v Buenos Aires. Celníci mu totiž v kufru našli dva kilogramy kokainu. Framptonovi teď kromě obrovského milostného rozčarování hrozí 16 let v argentinské cele.

Po šesti měsících vazby se profesor, jehož bývalá manželka popsala slovem „naivní“, rozmluvil. „Možná jsem na to měl přijít dřív, ale podvodník byl velmi dobrý a inteligentní,“ citoval jej britský The Daily Mail. „Netušil jsem, že takoví lidé vůbec existují. Celých 11 týdnů jsem si myslel, že komunikuji s přitažlivou ženou,“ doplnil. „Osoba, o níž jsem si myslel, že je touto ženou, mi napsala, že má ráda starší muže a už je unavená z neustálého focení. Byla velmi přesvědčivá,“ dodal podvedený.

Podle argentinského a britského tisku není pochyb, že skutečná Denisa Milaniová nemá s podvodem nic společného, Framptonovi to ale zatím nebylo nic platné.

Za kolegu se postavili někteří slavní badatelé, například laureát Nobelovy ceny Sheldon Glashow, který s Framptonem spolupracoval na nejedné vědecké práci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám