Hlavní obsah

Na Dunaji u Šamorína se srazily dvě lodě

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Na Dunaji u slovenského Šamorína se ve středu krátce po půlnoci srazilo nákladní plavidlo s výletní lodí. Nákladní loď se po srážce začala potápět.

Článek

Posádka německé nákladní lodě Bavaria 52 se bezpečně dostala na břeh. Nákladní loď vezla 1000 tun kukuřice. Hasičům se podařilo loď stabilizovat, už se nepotápí. Před tím ale blokovala plavební dráhu, která je nyní volná.

Výletní loď Viktoria směřovala pod maltskou vlajkou z německého Pasova do maďarského Ostřihomu. Kromě jedné ženy, která potřebovala ošetření, je ostatních 160 cestujících stále na lodi, která je schopná plavby.

Nehodu nahlásili pozdě

Na místo havárie dorazil ministr vnitra Daniel Lipšic, který kritizoval, že plavební správa informovala záchranáře o nehodě až po pěti hodinách. Nehoda se stala dvě hodiny po půlnoci a záchranné složky se o ní dozvěděli ráno v sedm hodin.

Dopravu na slovenském toku Dunaje před zhruba dvěma lety zkomplikovala nehoda plavidla na vodním díle Gabčíkovo. V roce 2005 havarovala na řece rumunská výletní loď, při rozsáhlém požáru na plavidle uhořela jedna žena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám