Hlavní obsah

Soutěž o nejlepší školní web inspiruje

Novinky,

Na prvním ročníku soutěže školních webů sCOOL web 2015 vybrala odborná porota v každé ze tří kategorií vítěze. Hlasovalo se také o Cenu veřejnosti. Školy se shodují, že něco takového tu chybělo, protože jen samotná soutěžní kritéria jim poskytují návod, jak své webové stránky rozvíjet.

Foto: EDUin

Snímek z konference

Článek

Soutěž založila společnost EDUin. „Jsme rádi, že hned první ročník se setkal s takovým zájmem a kladným přijetím. Ze škol zní jedním hlasem, že si uvědomují důležitost webu v komunikaci se svými zákazníky, ale dosud jim chyběla pravidla a udaný směr. Soutěž není koncipována primárně kvůli závodění, ale především k poskytnutí inspirace všem školám,“ uvedl koordinátor soutěže Miroslav Hřebecký.

Školní weby se hodnotily podle otevřenosti školy vůči veřejnosti, bezpečnosti, z hlediska grafického zpracování a uživatelské přívětivosti. Tou je myšlena použitelnost, přehlednost, přístupnost a srozumitelnost.

Z neúplně organizovaných základních škol porotu nejvíce zaujal web Základní školy a mateřské školy Parentes Praha, z kategorie úplně organizovaných web Základní školy Kunratice. U středních škol zvítězilo Gymnázium Františka Palackého Valašské Meziříčí. Cenu veřejnosti získalo Gymnázium Třinec.

Prvního ročníku se zúčastnilo 136 škol, které hodnotilo v prvním kole 76 hodnotitelů a ve druhém devítičlenná odborná porota. V hlasování veřejnosti bylo uděleno 4868 hlasů. Kompletní výsledky soutěže sCOOL web 2015 jsou k vidění zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám