Hlavní obsah

Fotosoutěž Chemie je cool! zná své vítěze

Novinky, pro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý ročník fotografické soutěže VŠCHT Praha určené mladým lidem od 15 do 22 let Chemie je cool! už zná své vítěze.

Foto: archiv Právo

Fotografie Železná chemie Jiřího Klepka

Článek

Ceny dnes převzali autoři nejlepších fotografií v obou věkových kategoriích (první od 15 do 18, druhá od 18 do 22 let) i vítěz facebookového hlasování. Byli vyhlášeni také vítězové závěrečného 3. kola.

Fotosoutěž chemie je cool! chce ukázat chemii jako obor, jehož výsledky nás provázejí nejen celým životem, ale jejíž procesy jsou s naším životem neoddělitelně provázány.

Úkolem soutěžících bylo v tomto ročníku zachytit zajímavé okamžiky ze svého života, v nichž se odráží pozitivní vliv chemie na náš život. Z nejlepších snímků vydala VŠCHT Praha kalendář, který všichni účastníci dnešní malé slavnosti  kromě dalších dárků také dostali.

Vítězkou mladší kategorie se stala Hana Kuželová za svůj snímek s lentilkami a získala fotoaparát firmy Olympus. V druhé kategorii byly rozdány tři fotoaparáty: na prvním místě se umístila Radka Staňková za fotografii Kouř z vonné tyčinky (s přihlédnutím ke snímku Rezavý železniční vagón), na druhém místě skončila Luisa Pavlíková s fotografií Kniha a třetí místo obsadil Jiří Klepek se svým snímkem Domů, do práce nebo do školy, to všechno díky chemii.

Ten také zvítězil v hlasování na facebooku, kde se před půlnocí strhla o vítěznou fotografii famózní bitva. Nakonec jeho další snímek Chemie mezi námi získal 1017 hlasů.

Reklama

Výběr článků

Načítám