Hlavní obsah

Do konce roku je třeba poslat přihlášky do ankety Zlatý Ámos

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prosinec je posledním měsícem, kdy mohou žáci základních a středních škol navrhovat své oblíbené pedagogy do 18. ročníku ankety Zlatý Ámos 2010/2011. „Na prvním dojmu hodně záleží,“ říká ředitel ankety Slávek Hrzal a doporučuje: „Dejte si na přihlášce záležet. Je to první věc, se kterou se porota setká.“

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vítězka minulého ročníku ankety Zlatý Ámos Martina Čiklová

Článek

Už nejednou se v minulých ročnících stalo, že v předvánočním shonu anebo o prázdninách děti zapomněly vložit všechny potřebné dokumenty nebo dokonce připravenou přihlášku odeslat.

Přihlášku je třeba poslat do 31. prosince 2010 na adresu:Dětská tisková agentura, Na Nivách 314, 141 00 Praha 4 nebo e-mailem na zlatyamos@zlatyamos.cz. Jména a školy dosud nominovaných pedagogů najdete zde.

V lednu a únoru 2011 budou děti v regionálních kolech své přihlášky obhajovat. Musí porotu přesvědčit, že právě jejich učitel nebo učitelka jsou Zlatými Ámosy. Začátkem března proběhne semifinále a finále je plánováno na pátek 25. března 2011 v kongresovém centru Olšanka v Praze.

K osmnáctým narozeninám ankety organizátoři z Dětské tiskové agentury připravili pro vítěze speciální dárek. Pojede i se svými žáky zadarmo do Legolandu.

Na finále se však nevolí jen Zlatý Ámos. Dětská porota vybírá Dětského Ámose, hlasováním přes sms je volen Ámos sympaťák a novináři si vybírají svého Média Ámose.

Co musí obsahovat přihláška
stručnou charakteristiku navrhovaného kandidáta a jeho fotografii
popis jedné příhody s ním prožité
podpisy stovky osob, které s návrhem souhlasí (ve školách do 150 žáků stačí polovina všech žáků)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám