Hlavní obsah

Bohové roní slzy v novém prostoru Divadla Jiřího Myrona v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhým scénickým čtením a zároveň posledním příspěvkem k projektu Shakespeare Ostrava 2016, který celý výroční rok uzavírá, byla learovská variace britského dramatika Dennise Kellyho nazvaná Bohové roní slzy v režii čerstvé absolventky brněnské JAMU Terezy Říhové.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 23.12.2016 Národní divadlo moravskoslezské.Scénické čtení: Dennis Kelly : Bohové roní slzy Izabela Firlová, Robert Finta

Článek

Scénické čtení Dennise Kellyho Bohové roní slzy bylo realizováno v režii Terezy Říhové v novém prostoru Divadla Jiřího Myrona ve "Dvanáctce", což je prostor na ulici Čs. legií 12, vedle předprodeje vstupenek Národního divadla moravskoslezského. Premiéra se konala ve čtvrtek 22. prosince v 17.00 hodin.

Autor Dennis Kelly přenáší generační mocenský konflikt do prostředí moderní rodinné firmy, nespokojí se však s posunem do naší každodenní současné reality, ale po vzoru Shakespeara rozehrává absurdně-imaginativní obraz vedoucí k všeobecné apokalypse.

Ve scénickém čtení v zajímavém a netradičním prostoru "Dvanáctky", ze kterého  má vzniknout v sezóně 2017/2018 nová studiová scéna, hráli: Izabela Firlová, Lucie Končoková, Robert Finta, Jan Fišar, David Janošek, Tomáš Jirman, Vít Roleček a Alena Sasínová-Polarczyk. Hru přeložila Dana Hábová. Úprava: Marie Špalová, Sylvie Rubenová. Produkce: Kateřina Vozňáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám