Hlavní obsah

Rozhádaní rodiče často nedají pokoj ani o vánočních svátcích

Právo, Jindřich Ginter

Rozhádaní rodiče, u nichž převažuje nenávist a agrese, si často před dětmi nedají pokoj ani o Vánocích. Potvrzují to policisté. Přitom, jak poukazují psychologové ze sociálněprávní ochrany dětí a učitelé, velmi častým přáním, které děti z takových rodin posílají v dopisech Ježíškovi nebo jej zmiňují při rozhovorech s psychology, je, aby táta s mámou byli aspoň chvíli spolu, v klidu a hráli si s nimi. Alespoň u vánočního stromku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vánoční svátky, kdy se všude všeobecně mluví o pohodě, radosti, veselí, bývají ale mnohdy naopak ještě spouštěčem frustrací mezi dospělými, vzniklých tím, co se mezi nimi nahromadilo za celý rok a zůstává nedořešeno.

Nejsou Vánoce, kdy by policisté nemuseli vyjíždět k nějaké rodinné válce.

Loňský Ježíšek byl peklem například pro dvě děti, čtyři a deset let, v Plzni. V půl sedmé večer, na Štědrý den, se hádka obou opilých rodičů vyostřila v pranici. Zklidnit 33letého otce a o dva roky mladší matku musela hlídka. Otce si nechali přes noc v cele a domů se vrátil až na první svátek vánoční.

Na opravdu šílené Vánoce v jedné rodině dodnes občas vzpomenou policisté z Jindřichova Hradce. Stalo se to sice už před šesti lety, ale případ nechť je odstrašujícím varováním pro všechny nedořešené rodinné vztahy.

Tatínek (45) a bývalý manžel se opil a vtrhl do domu bývalé manželky ve Slavonicích, kde vyhrožoval dětem i jí zabitím. Napadl i jednoho policistu. Zatímco se ho snažili zpacifikovat, v místnosti vypukl požár. Než chlapa dali do želez a než přijeli hasiči, oheň rodinný dům téměř zničil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám