Hlavní obsah

Jak vkusně zabalit dárek

Právo, Sylva Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Udělejme si z balení kreativní zábavu! Je škoda pokazit dojem z pečlivě vybíraného dárku nehezkým balicím papírem. Vždyť krásně zabalený dárek potěší dvojnásob!

Foto: Obi

Zabalené dárky budou vypadat hezky, když zvolíme stejnou barevnou kombinaci jako na výzdobu vánočního stromku. K balicímu papíru ladíme i stuhy.

Článek

V papírnictví a výtvarných potřebách je pestrá nabídka vánočních krabiček, balicích papírů i tašek všech velikostí, barev a vzorů.

Svátečně zabalené dárky můžeme ještě vyzdobit přírodninami (šišky, ořechy, větvičky z jehličnanů, sušené květy, plátky citrusů). Je to sice práce navíc, ale stojí to za to. Zvláště když máme doma děti, které už nevěří na Ježíška a ze společné kreativní zábavy budou nadšené.

Nic není nemožné

Někdo má rád zlatou a lesk, jiný dává přednost přírodnímu stylu a stromeček zdobí korálky, slaměnými ozdobičkami nebo perníčky. Stejně tak pracujeme i při balení dárků. Základem je volba vhodného balicího papíru.

Rozhodneme se, zda jednobarevný, nebo s nápaditým vzorem, v matu, či lesku. Důležitý je správný odstín. Vyplatí se spíše decentní provedení, protože pak si můžeme dovolit nápaditější mašle, stuhy a doplňky.

Foto: Ikea

Dárky neforemných tvarů, které se špatně balí, zabalíme do krásné dárkové tašky.

Nepřeberné množství motivů

Oblíbené jsou kostky, stromky, sněhové vločky, andílci, zvonečky. Také severský styl – sobi, sáňky, medvídci, lyže.

Krásně vypadá i jednoduchý papír v přírodních barvách, převázaný hrubší tkaninou nebo lýkem.

Jako ozdoby lze použít malé zvonečky, klasické baňky, umělé květiny, koření jako skořice a badyán. Balíček můžeme nakonec postříkat zlatým či stříbrným sprejem.

Kromě balicího papíru využijeme různé krabičky, tašky a taštičky, nejen papírové, ale i látkové (efektní jsou organzy). Vhodné jsou zejména na dárky, které se hůře balí, a dojem můžeme snadno pokazit (míč, plyšové hračky) nebo si zaslouží „větší důstojnost“ (šperk v krabičce, hodinky aj.).

Foto: Bellarose.cz

Dárky zabalené do hrubšího papíru zemitých odstínů se líbí těm, kteří preferují přírodnější styl vánoční dekorace.

Dárek nezapomeneme opatřit jmenovkou, kterou můžeme vyrobit nebo zakoupit s předtištěným obrázkem.

Trendem balení dárků je tzv. vintage styl – režný papír, na ovázání poslouží bílá krajka nebo lesklá stuha v barvě stříbrné a starorůžové.

Zbytky papírů použijte k výrobě kornoutků a vějířků a přilepte je na dárek místo stuh.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám