Hlavní obsah

Hory na víkend zasype sníh a ochladí se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zimní charakter počasí v Čechách ještě nějaký čas vydrží. O víkendu se výrazně ochladí a denní teploty klesnou až na -10 stupňů, na horách by mohlo napadnout až 25 centimetrů sněhu, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Článek

Ve čtvrtek se budou denní teploty pohybovat mezi 2 a 6 stupni Celsia a povane - což platí i pro pátek - čerstvý vítr. V nížinách bude mít rychlost až 70 km/h, na horách až 110 km/h. Denní teploty se budou pohybovat mezi 2 a 6 stupni Celsia.

Na horách bude trvale sněžit a mohlo by napadnout až 25 centimetrů sněhu, zejména v oblasti Krkonoš, Beskyd, Orlických hor a Jeseníku. V nížinách bude oblačno až zataženo.

Kombinace silného větru a sněžení by mohla vytvořit četné závěje, řidiči by tedy měli dávat na silnicích pozor.

V pátek se mírně oteplí, ranní teploty se budou pohybovat kolem 5 až 1 stupně, denní maxima budou dosahovat 2 až 6 stupňů.

O víkendu budou ideální podmínky pro běžkaře, vítr bude mírný a srážky budou ojedinělé.
Dagmar Honsová, Meteopress

V sobotu bude převážně polojasno, na severu oblačno, místy přeháňky. Ranní teploty klesnou na -2 až -6 stupňů, odpolední maxima budou dosahovat -1 až 3 stupňů.

„O víkendu budou ideální podmínky pro běžkaře, vítr bude mírný a srážky budou ojedinělé,” doporučuje Honsová.

V neděli bude polojasno až přechodně oblačno, s ojedinělými sněhovými přeháňkami. Ranní teploty se budou pohybovat v rozmezí od -3 do -7 stupňů, odpolední maxima od -3 až po 1 stupeň. Na horách však teplota klesne až na -10 stupňů i níže.

Z kraje příštího týdne lze očekávat chladná rána s teplotami pohybujícími se od -6 až do -10 stupňů. Od pondělí do středy bude převážně skoro jasno až polojasno, po ránu s mrznoucími mlhami. Na horách by se mohly objevit ojedinělé sněhové přeháňky.

Denní teploty se budou pohybovat od -3 do 1 stupně, ve čtvrtek a v pátek by se mělo mírně oteplit na -1 až 3 stupně Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám