Hlavní obsah

Opilý mladý řidič po havárii pokračoval v jízdě, ujel 20 km po ráfku

Právo, mhr

Přes dvacet kilometrů pokračoval po havárii s prasklou pneumatikou po dvou okresech Olomouckého kraje opilý dvaadvacetiletý mladík ze Vsetínska. Když jej policisté zastavili, jel už po ráfku, který do silnice vyrýval rýhy. Případ se stal v noci na sobotu, policie o něm informovala v neděli.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Anabáze mladíka, který jel vozidlem značky Škoda Felicia od Hranic na Olomouc, začala na Přerovsku. „Řidič při projíždění kruhového objezdu v Lipníku nad Bečvou na ulici Na Horecku s největší pravděpodobností nezvládl řízení auta a jeho levou přední části najel na vyvýšený obrubník kruhového objezdu. Tímto zřejmě došlo k poškození levé přední pneumatiky vozidla,“ řekla Právu policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Řidič podle ní však nezastavil a pokračoval v jízdě dál, směrem na Olomouc. Až na konci Přáslavic krátce před druhou hodinou ranní zastavil na pokyn policistů.

„Vozidlo v té chvíli mělo již roztrhanou pneumatiku a ráfkem levého předního kola zanechávalo za sebou značnou stopu,“ uvedla mluvčí.

Mladík podle ní při orientační dechové zkoušce nadýchal 2,14 promile. Policisté mu na místě zadrželi řidičské oprávnění a zakázali mu další jízdu. Je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky „Nyní mu hrozí až jednoroční pobyt ve vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodala Štrbáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám