Hlavní obsah

DOKUMENT: Projev kandidátky na předsedkyni KDU-ČSL Michaely Šojdrové

Plné znění projevu Michaely Šojdrové, který přednesla na volebním sjezdu strany ve Vsetíně.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Poslankyně Michaela Šojdrová na vsetínském sjezdu

Článek

Vážení delegáti sjezdu, vážení hosté,

ano, už je to tady, sjezd KDU- ČSL a volba předsedy strany .

Někteří jsme se na tento den těšili a někdo se ho možná trochu obával.

Jsme tady proto, abychom rozhodli o své budoucnosti a novém začátku.

Je to sjezd pro ty, kteří vidí budoucnost v KDU-ČSL. Pokud někdo již dnes vidí budoucnost v jiné straně, neměl by o KDU-ČSL rozhodovat.

Ráda ho přivítám, ale jako hosta.

Oslovuji vás jako kandidátka na předsedkyni strany.

Nečekejte ode mne show, na to není ta správná chvíle,

Prosím, uvažujme společně.

Znáte ten příběh moc dobře, stejně jako já.

Odpověděli jsme na výzvu ke službě.

Někdo nám řekl pojď a my jsme šli za určitou ideou a viděli jsme v tom příležitost sloužit lidem, moci ovlivňovat věci veřejné, někteří příležitost ke kariéře.

Všechny nás spojila jedna myšlenka– idea křesťanských demokratů .

Ta stojí na svobodě a zodpovědnosti, na úctě k lidské osobě a lidské práci, na solidaritě a spravedlnosti.

Všechny nás spojil jeden program.

Všechny nás spojil příklad osobností lidové strany – zakladatele Mons. Šrámka a Josefa Luxe , ale i mnoha nejmenovaných, kteří odvedli velkou práci a budovali hodnotu, kterou dnes představuje strana lidová . V nich vidím příklad, který chci následovat.

Po Josefu Luxovi se všichni jeho nástupci snažili pokračovat v této linii: Jan Kasal, Cyril Svoboda, Mirek Kalousek, Jiří Čunek. Dali naší straně to nejlepší, co uměli, podle svých schopností, Jim patří mé - naše poděkování. !!!

Setry a bratři,

co se stalo, že dnes opět stojíme na křižovatce ?

Když se ohlédneme zpět vidíme, že jsme překonali mnoho překážek, dramatických zvratů. Na podzim 2006, po těžko pochopitelném zkratu Mirka, byl zvolen nový předseda a předsednictvo.

Žádné vedení nikdy není dokonalé , ale tomuto poslednímu chyběla schopnost vést a pracovat jako jeden tým. Proti předsedovi byla vedena tvrdá kampaň, byl napadán a neměl čas se připravit.Lidsky jsem pochápala a snažila jsem se mu pomáhat. To vše je pravda, ale nic to nezmění na faktu, že jsme nevyužili 2 a čtvrt roku s 5 ministry ve vládě k tomu, abychom prosadili maximum z našeho programu, aby nás voliči viděli v pozitivním světle, aby nám věřili a měli důvod nás volit.

Stalo se však ještě něco. Tato situace byla zkouškou pro každého z nás. Strana se rozdělila jako nikdy předtím. tento radikální řez, nás může očistit ale nesmí destabilizovat. Nenechme se vmanipulovat do bratrovražedných bojůvek.

Nelze už více ztrácet čas nelze promarnit dnešní šanci, to si nemůžeme dovolit.

Sestry a Bratři

Sestry a Bratři Přijala jsem nominaci na předsedkyni strany protože :

Sestry a Bratři Přijala jsem nominaci na předsedkyni strany protože : chci spolu s vámi otevřít novou kapitolu.

Cestu pro KDU - ČSL známe.

Chceme stavět na křesťanských hodnotách.

Chceme stavět na křesťanských hodnotách. Našim programem je a bude sociálně tržní hospodářství, které dokáže tyto hodnoty naplňovat.

Chceme stavět na křesťanských hodnotách. Našim programem je a bude sociálně tržní hospodářství, které dokáže tyto hodnoty naplňovat. Ekonomiku volného trhu a hospodářské soutěže musí svazovat vymahatelný právní řád. Sociální podpora musí pomáhat těm, kteří v soutěži neměli štěstí a nebo schopnosti, ale mají stejné právo na důstojný lidský život. naší programovou prioritou je podpora rodiny.

My samy sebe se tímto definujeme jako strana pravého středu – strana konzervativní a solidární – strana lidová.

Sestry a bratři, nejsme na to sami!

Máme silné spojence v rodině evropských křesťanských stran. V tomto společenství nacházíme podporu a máme také spoluzodpovědnost za bezpečnost a prosperitu v Evropě. Věříme, že naši evropští poslanci Zuzana Roithová a Jan Březina obhájí svůj mandát a budou i nadále viditelnými reprezentanty lidové strany a samozřejmě České republiky. Chci jim poděkovat a říct jste dobří a všichni zde věříme, že budete znovu zvoleni!

Našim cílem je uspět ve volbách do Poslanecké sněmovny.

Opatření proti dopadům ekonomické krize budou hlavním tématem předčasných voleb.

Víme to a chceme sdělit občanům, že jsme připraveni jednat zodpovědně a spolehlivě v těžké době.

Víme to a chceme sdělit občanům, že jsme připraveni jednat zodpovědně a spolehlivě v těžké době. Chceme především udržet zaměstnanost, a k tomu budou směřovat naše opatření. Nechceme zbytečně zadlužit budoucí generace jak si to představují socialisté, ale ani nechceme privatizovat strategické podniky, včetně správy veřejného zdravotního pojištění, jak by to chtěla ODS. Podpoříme investice do dopravy a bydlení, výzkumu a inovací.

Víme to a chceme sdělit občanům, že jsme připraveni jednat zodpovědně a spolehlivě v těžké době. Chceme především udržet zaměstnanost, a k tomu budou směřovat naše opatření. Nechceme zbytečně zadlužit budoucí generace jak si to představují socialisté, ale ani nechceme privatizovat strategické podniky, včetně správy veřejného zdravotního pojištění, jak by to chtěla ODS. Podpoříme investice do dopravy a bydlení, výzkumu a inovací. Podpoříme život na venkově, pomůžeme našim lidoveckým starostům prosadit spravedlivější daňové příjmy pro malé obce.

Víme to a chceme sdělit občanům, že jsme připraveni jednat zodpovědně a spolehlivě v těžké době. Chceme především udržet zaměstnanost, a k tomu budou směřovat naše opatření. Nechceme zbytečně zadlužit budoucí generace jak si to představují socialisté, ale ani nechceme privatizovat strategické podniky, včetně správy veřejného zdravotního pojištění, jak by to chtěla ODS. Podpoříme investice do dopravy a bydlení, výzkumu a inovací. Podpoříme život na venkově, pomůžeme našim lidoveckým starostům prosadit spravedlivější daňové příjmy pro malé obce. Nenecháme tento kapitál jiným, jsou tam naši lidé, naši voliči.

Stejně nejlepší prevencí proti krizi je výchova k morálním hodnotám a vzdělání.

Sestry a bratři,

Sestry a bratři, Dali jste mi v předsjezdové diskusi zapravdu, že se musíme my sami změnit:

Sestry a bratři, Dali jste mi v předsjezdové diskusi zapravdu, že se musíme my sami změnit: - potřebujeme vedení s autoritou, tým, který potáhne za jeden provaz

Sestry a bratři, Dali jste mi v předsjezdové diskusi zapravdu, že se musíme my sami změnit: - potřebujeme vedení s autoritou, tým, který potáhne za jeden provaz - předseda strany musí sám být symbolem hodnot, které naše strana hájí, jinak nám nikdo nebude věřit

- potřebujeme zavést systematické vzdělávání, programovou diskusi a zlepšit komunikaci- také proto potřebujeme místopředsedu uvolněného pro členskou základnu,

Svoji funkci spojuji také s prosazováním mladé generace –jim chci připravit cestu. Jsou zde, mezi námi, ale potřebují podporu nás zkušenějších. Spoléhám proto na Vás, kteří zkušeností máte a počítám s vámi .

Milí delegáti,

Milí delegáti, ptáte se mě, s kým chci spolupracovat ? Kandidáti jsou navrženi a vy budete vybírat a jistě vyberete ty, kteří mají schopnosti, jsou čestní a obětaví. Sami nejlépe víte, kteří to jsou, věřím vám.

Milí delegáti, ptáte se mě, s kým chci spolupracovat ? Kandidáti jsou navrženi a vy budete vybírat a jistě vyberete ty, kteří mají schopnosti, jsou čestní a obětaví. Sami nejlépe víte, kteří to jsou, věřím vám. A prosím, věřte i vy mně. Ptáte se, zda to zvládnu, zda ustojím mediální tlak a stranické bitky. Znáte mě 13-i let, selhala jsem, nebo utekla z boje?

Viděla jsem své kolegy prásknout dveřmi a odejít. Dá se to pochopit. Napětí bývá velké, ale já jsem připravena. Věřte, že vydržím, protože nebudu sama, budu mít ve vás zázemí, bude se mnou můj tým a věřím, že i dostatek darů ducha. Je to tak ?

Sestry a bratři,

zdůrazňujeme téma rodiny. Rodinu chceme podporovat a chránit, rodiny si vážíme.

zdůrazňujeme téma rodiny. Rodinu chceme podporovat a chránit, rodiny si vážíme. A co my mezi sebou? Říkáme si sestro - bratře, buďme i my dobrou rodinou.

zdůrazňujeme téma rodiny. Rodinu chceme podporovat a chránit, rodiny si vážíme. A co my mezi sebou? Říkáme si sestro - bratře, buďme i my dobrou rodinou. Udělejme dnes každý něco proto, aby se v této naší lidovecké rodině, mohl každý cítit dobře - jako doma.

Vytvořme prostředí důvěry , jistoty. Buďme těmi, u kterých lze najít pomoc a pochopení. Buďme příkladem dobré fungující rodiny.

Pak nám lidé budou věřit, dokonce i ti , kteří nemají náboženskou víru, ale s nimiž sdílíme jeden svět.

Pak nám lidé budou věřit, dokonce i ti , kteří nemají náboženskou víru, ale s nimiž sdílíme jeden svět. Vždyť hodnoty svobody, solidarity a lidskosti patří všem.

Otevřme naši stranu pro všechny, jimž není lhostejný osud bližních a osud této země!

Setry a bratři, chci, aby náš společný příběh měl pokračování ,

Setry a bratři, chci, aby náš společný příběh měl pokračování , mějme odvahu jít dál, aby naše děti psaly jeho další kapitoly,

abychom oslavili společně za 10 let 100 leté výročí lidové strany.

Povedu vás - jsem k tomu připravena - pojďme.

Reklama

Výběr článků

Načítám