Hlavní obsah

Trápí vás velké břicho? Neseďte doma a využijte venkovní posilovnu

Praha

Neoblíbenou partií u většiny lidí je břicho. Existuje velmi malé procento vyvolených, kteří by mohli říci, že jsou se svojí postavou zcela spokojení. Bříško jak u žen, tak u mužů je velmi citlivé téma. Naše redakce se proto zaměřila na nejefektivnější cviky, které můžete využít ve venkovní posilovně.

Trápí vás velké břicho? Neseďte doma a využijte venkovní posilovnu Video: Novinky

 
Článek

Ve spolupráci se sportovcem a českým reprezentantem v disciplíně street workout Patrikem Semerákem jsme se zaměřili na oblast břicha. Zbavit se přebytečných kil právě v těchto partiích není nejsnadnější, ale není to nemožné. K tomu, abyste si vytvarovali pěkné břišní svaly, postačí pravidelný trénink, a to na venkovních posilovnách, které jsou navíc zdarma.

„Jedním z nejefektivnějších prvků na střed těla je dragon flag neboli dračí vlajka. Jedná se o náročnější prvek, ale jeden z nejúčinnějších. Při tomto cviku člověk leží celým tělem na zádech. Poté zvedne skoro celé tělo tak, aby na ramenech držel svou váhu, tedy břicho a nohy,” radí trenér a český reprezentant ve workout style Patrik Semerák, který získal sedmé místo na mistrovství světa.

„Těch cviků na břicho je obrovská škála. Dále je pro mě jednoznačně nejlepší zvedání nohou k hrazdě. Pokud nezvládnete, můžete zvedat pouze kolena k hrazdě. To se může kombinovat na zemi, na lavičce nebo úplně na všem,“ přidává trenér.

Nepřehnat začátek

„Pak samozřejmě plank neboli prkno, kdy předloktí držíte na zemi a tělo držíte ve vodorovné poloze. Tento cvik je spíše opět na posílení středu těla než na rýsovačku,“ doplnil.

Pokud člověk se cvičením začíná, měl by na začátku myslet na to, že tělo není na takovou zátěž zvyklé. Z tohoto důvodu je důležité to hned na začátku extrémně nepřehnat. Co se týče tréninků, ze začátku je dobré se držet intervalu dvakrát týdně, maximálně třikrát. Pokud byste to se cvičením přehnali a tělo extrémně přetížili, mohl by začít pracovat spodek zad a pak by to ztratilo efektivitu cvičení. Nesmíme zapomínat, že se soustředíme především na břicho.

Pozor na záda

Při cvičení je velmi důležité si dávat pozor na prohnutá záda, a to u převážné většiny cviků. To je největší základ. Velikost a vypracovanost břišního svalstva závisí z velké části také na našem jídelníčku. Při cvičení je důležité si hlídat svoji stravu. Jíst pravidelně a mít pestrou a vyváženou stravu je základ. Ideální je mít dostatečný přísun sacharidů, bílkovin, tuků, vitamínů a minerálů.

Před samotným cvičením je velmi důležité se rozcvičit. Zahřát se, rozproudit krev a zvýšit tepovou frekvenci. Nemělo by se zapomínat také na strečinkové cviky na protažení bederních partií. Po cvičení je opět důležité se protáhnout.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám