Hlavní obsah

Štěstí v lásce nemám, řekla po natáčení Kurzu manželské touhy Leinweberová

Kristýna Léblová, Jakub Dulínek, Novinky, Kristýna Léblová, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Zatímco komedie Teorie tygra režiséra Radka Bajgara hledá cesty, jak utéct z nevyhovujícího manželství, jeho tematicky navazující komedie Kurz manželské touhy, který se do kin chystá na podzim, nadneseně řeší, jak často kolísající manželství ustát. Herečka Eva Leinweberová Novinkám na představení snímku v Domu ČT na MFF KV přiznala, že ve svém osobním životě moc štěstí v lásce nemá.

Štěstí v lásce nemám, řekla po natáčení Kurzu manželské touhy Leinweberová Video: Novinky

 
Článek

„Já bych mohla spíš radit, jak vztah neudržet. To by mohla být taková moje metoda, čemu se vyhnout. Mám pocit, že jsem nasekala jen samé chyby. Vlastně se v tom ale doteď neorientuji, co jsem udělala blbě, že mi to nevychází,“ řekla s vtipem Leinweberová s tím, že sama si už prošla i rozvodem.

„Jestli mám štěstí v práci, tak ho nemám v lásce a myslím, že vztah buď funguje, nebo nefunguje, a jakmile se začíná slepovat, tak nic, a já jsem zdárný příklad, že nic,” dodala se smíchem.

Foto: Logline/Cinemart.cz

Eva Leinweberová manželský pár, který ve filmu Kurz manželské touhy hraje spolu s Josefem Poláškem, připodobnila k rodině Homolkových

Komedie Kurz manželské touhy, která volně navazuje na předcházející Bajgarův snímek Teorie tygra, se snaží ukázat cesty, jak v často komplikovaném manželství žít.

„Po prvním filmu lidé říkali, že odcházeli s tím, že jak je to komedie, tak si mohli své problémy rozvykládat v dobrým a v určitým humoru. Takže chci, aby po tomto filmu odcházeli z kina uvolnění a mohli si říct, jak to spolu chtějí mít, aby to nedopadlo jak ve filmu,” přiblížil režisér Radek Bajgar.

Pavla Beretová: Ano, budu Amerikánka. Viktor Tauš začíná natáčet úspěšnou divadelní hru

MFF KV

Pro Šárku Vaculíkovou, která si ve filmu zahrála žárlivou postavu Lucii, se jednalo o její první manželskou roli. Herečka Novinkám přiznala, že se svou filmovou postavou nemá mnoho společného.

„Moje postava je hodně odlišná ode mě. Je opravdu velmi žárlivá a já se snažím ve svém životě se žárlivosti vyhýbat, protože mi přijde, že člověk tím nejvíc trpí sám a nadělá tím víc škody než užitku. Ale to, co se svým způsobem Lucie naučí, to už aplikuji ve svém životě,” uvedla.

Foto: Logline/Cinemart.cz

Roli ve filmu Kurz manželské touhy si zahrál i Jiří Bartoška

Její herecká kolegyně Petra Nesvačilová pak doplnila, že ve svém soukromém životě aplikuje filmovou tezi, že vztah dokáže zachránit pohled do očí a objímání. „U mě rozhodně objímání umí vyřešit partnerskou krizi. Bylo to aplikováno vždy, takže v tomhle jsem měla štěstí. Náruč je úžasná věc a mám to ráda, prostě jsem mazel,” přiznala Nesvačilová.

Snímek Kurz manželské touhy, ve kterém si zahráli i Jiří Bartoška, Vojta Kotek či Stanislav Majer, bude mít premiéru v kinech na konci října.

Reklama

Výběr článků

Načítám