Hlavní obsah

Nejsem fanda 3D, řekla hvězda karlovarského festivalu Jude Law

Novinky, Stanislav Dvořák
Karlovy Vary

Nejsem fanda 3D, svěřil se v pondělí během tiskové konference v Karlových Varech britský herec Jude Law, který je letos hlavní zahraniční hvězdou filmového festivalu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

I před tiskovou konferencí čekaly na Judea Lawa davy fanynek.

Článek

Law je známý z filmů Talentovaný pan Ripley, Návrat do Cold Mountain nebo Na dotek. V pondělí večer převezme z rukou Jiřího Bartošky Cenu prezidenta festivalu.

"Talentovaný pan Ripley je pro mě velmi důležitý film, byl to obrat v kariéře, díky němu jsem se seznámil i s Antonym Minghellou, který významně inspiroval mou práci a je skvělý přítel," připomněl herec na tiskové konferenci jeden ze svých prvních slavných filmů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Na Judea Lawa se přišel podívat také medvídek Kuky.

"Teď jsem měl dlouhou dobu, kdy jsem nic nedělal. Plánuji film Hugo Cabret, což je první Scorseseho film pro děti, také druhého Sherlocka Holmese a v říjnu pak hraju v Soderberghově Contagion."

"Hugo je myslím i pro Scorseseho nová oblastů. Upřímně řečeno nevím, co chystá. Má se to natáčet ve 3D. Já ale fanda 3D nejsem, je to jen trik, ale když si uvědomím, že Scorsese, který bere film jako umění i jako vědu, bere 3D, je to už zajímavé," uvažuje Law.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jude Law mluvil na tiskové konferenci zejména o filmu a obdivu k Shakespearovi.

Spousta filmů se podle něj začala dělat trojrozměrně jen kvůli komerčnímu úspěchu Avatara a v tom vidí jistý cynismus. Navíc má prý se 3D i jeden osobní problém: "Nejsou brýle, které by mi pohodlně seděly."

Hodně pro něj znamenají shakespearovské role, do budoucna si naplánoval ještě tři. "Když hrajete Hamleta, najednou zjistíte, a nechci, aby to znělo arogantně, že ostatní role vlastně nejsou tak náročné."

Na závěr usměvavá hvězda, která si už stačila užít karlovarský noční život, přiznala, že  nezná moc českých filmařů, ale budoucnost filmu je podle něj spojena se zeměmi jako Česko či Srbsko.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jude Law v obležení novinářů i fanoušků.

"My máme angličtinu stejně jako v Americe, a to znamená, že se naše filmy někdy ztratí v té komerční sféře."

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám