Hlavní obsah

Fresh Film Fest zahájila bláznivá komedie Scott Pilgrim proti zbytku světa

Právo, Kateřina Farná
Praha

V pražském kině Aero odstartoval ve středu večer sedmý Mezinárodní festival debutů a studentských filmů Fresh Film Fest americkou komedií Scott Pilgrim proti zbytku světa, kterou natočil britský režisér Edgar Wright.

Článek

Scott Pilgrim proti zbytku světa krásně zapadá do dramaturgie Freshe. Vizuálně stylová a atmosférou poutavá adaptace komiksu Bryana Lee O'Malleyho vypráví příběh kytaristy a floutka Scotta Pilgrima (Michael Cera), který se zamiluje do růžovovlasé dívky Ramony.

Záhy ovšem zjistí, že aby s ní mohl trávit láskyplné chvilky, musí zlikvidovat sedm jejích bývalých partnerů (mezi nimi i děvče a dvojčata).

„Tos musela chodit se samýma idiotama,“ ptá se Scott, který je vlastně prvním Ramoniným „normálním“ klukem. Snímek plný nadsázky, odkazů k počítačovým hrám a komiksové popkultuře se v českých kinech objeví 14. října.

Letní kino Parukářka je zdarma

Čtvrteční program patří tvorbě dánského režiséra, scenáristy a letošního porotce Christoffera Boea. Promítal se jeho debut Rekonstrukce, oceněný v Cannes Zlatou kamerou za nejlepší prvotinu, a večer bude v kině Aero uvedena jeho novinka, politický thriller Všechno bude zase dobrý.

Festival se v metropoli odehrává do 29. srpna na několika místech, v kinech Aero a Světozor nebo divadle Ponec, kam je potřeba akreditace nebo zakoupená vstupenka.

Zdarma si ovšem můžete vychutnat kino pod širým nebem v parku Parukářka na Žižkově. Ve čtvrtek se tam bude od 20.30 promítat české drama Dvojka a v pátek večer klasika Petra Zelenky Knoflíkáři.

Anketa

Máte rádi letní kina?
Ano
75 %
Ne
10 %
Ještě jsem tam nikdy nebyl/a
15 %
Celkem hlasovalo 40 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Praktické informace a doprovodný program FFF

Festivalovými a projekčními místy pražského Fresh Film Festu budou Palác Akropolis, kina Aero a Světozor, Divadlo Ponec, Letní kino na Střeleckém ostrově, pro...

Výběr článků

Načítám