Hlavní obsah

Wonder Woman v Číně totálně propadla, v Americe přijata vlažně

Novinky, Stanislav Dvořák

Natáčení nekonečných sérií komiksových akčních filmů nemusí nutně přinášet závratné zisky. Například Wonder Woman 1984 na obřím čínském trhu zcela selhala.

Trailer k filmu Wonder Woman 1984Video: Vertical Ent.

 
Článek

V severoamerických kinech se Wonder Woman 1984 s Gal Gadotovou v hlavní roli dostala na zhruba 16,7 milionu dolarů za premiérový víkend. Podle Warner Bros. je to nejlepší výsledek od začátku pandemie, ale na poměry hollywoodských vánočních blockbusterů je to nejhorší výsledek za celá desetiletí.

V Číně momentálně podle tržeb vládne kinům akční snímek Shock Wave 2 s asi 65 miliony dolarů a film Wonder Woman 1984, který i v západním světě sklidil rozpačité až posměšné reakce, v Číně totálně selhal. Druhý víkend vydělal směšných 1,5 milionu dolarů, což je extrémní propad (92 %) v porovnání s prvním víkendem. Takový sešup může způsobit jen obrovské zklamání u kritiky i fanoušků. Rozpočet filmu byl zhruba 200 milionů dolarů.

Toby Emmerich z Warner Bros. ale uvedl, že už chystají třetí díl – Wonder Woman 3. „Zatímco fanoušci po celém světě dále kladně přijímají Dianu Prince a ženou návštěvnost premiérového víkendu nahoru, my máme radost, že můžeme pokračovat v jejím příběhu s našimi skutečnými Wonder Women, Gal a Patty, které se vrátí, aby zakončily dlouho plánovanou trilogii,” tvrdí.

Borat 2 chystá rozšířenou verzi, slibuje orgie bizarního humoru

Film

V Číně se nyní může chodit do kin, i když v rouškách a lidé nesmějí sedět těsně vedle sebe. V Americe je situace horší. V nejdůležitějších oblastech jako New York City a Los Angeles jsou kina uzavřená a celkově funguje jen 40 procent severoamerických kinosálů.

Reklama

Výběr článků

Načítám