Hlavní obsah

Lidé se rozloučili s hudebníkem Vítězslavem Vávrou, na pohřeb přišel i Karel Šíp

Desítky lidí se v pátek v krematoriu v pražských Strašnicích naposledy rozloučili s hudebníkem Vítězslavem Vávrou. Na rozloučení přišli vedle rodinných příslušníků i Karel Šíp, Petr Hannig, Tomio Okamura nebo moderátor a novinář Přemysl Čech, jeden z Vávrových nejbližších přátel, který pronesl smuteční proslov. Vávra zemřel minulý čtvrtek ve věku 68 let na následky nádoru na plicích.

Pohřeb Vítězslava VávryVideo: Novinky

 
Článek

„Víťa byl můj kamarád, prožili jsem spolu velký kus mládí. Spoluúčinkoval v některých našich programech. Měli jsme spoustu společných zážitků, vesměs veselých. Když něco s někým prožijete v mládí, tak to je napořád. I když na tom byl poslední dobou hodně špatně, občas jsme si zavolali,“ uvedl Šíp.

Zemřel zpěvák Vítězslav Vávra

Kultura

„Známe se od roku 1974, kdy jsem převzal celou kapelu Karla Šípa Faraon. On byl rocker, tehdy jsem pro něj psal rockové věci. Potom říkám, tudy cesta nevede. A začal jsem objednávat takové písničky jako Vítej tu lásko, která vyhrála Triangl,“ řekl Hannig. „Z Víti se stala superhvězda díky Dívce Gloria,“ dodal Hannig.

Zpěvák a bubeník zemřel minulý čtvrtek ve věku 68 let na následky nádoru na plicích. V osmdesátých letech minulého století vydával sentimentální písně jako Dívka s citronovou šálou, Holky z gymplu či Dívka z heřmánkové návsi.

Foto: Profimedia.cz

Vítězslav Vávra v roce 2016

Od roku 1975 vystupoval se skupinou Maximum Petra Hanniga, v roce 1983 založil vlastní skupinu Monogram, kde nejen zpíval, ale také hrál na bicí. Natočil čtyři dlouhohrající desky. V roce 1981 byl třetí v anketě Zlatý slavík.

V roce 1984 si vzal zpěvačku Věru Špinarovou. Po rozvodu se oženil ještě jednou, ale manželství také nevydrželo. V posledních letech trpěl těžkými zdravotními problémy, nemohl se pohybovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám