Hlavní obsah

Banderas a Cruzová opět spolu. Almodóvar točil svůj život

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný filmový pár Antonio Banderas - Penelope Cruzová přichází s dalším filmem Bolest a sláva. Dnes už téměř kultovní španělský režisér Pedro Almodóvar je obsadil do příběhu, který je hlavně o něm.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Antonio Banderas a Penélope Cruzová se opět sešli v novém filmu Pedra AlmodóvaraVideo: SONY PICTURES , Reuters

 
Článek

Po tříleté pauze Almodóvar přichází s autobiografickým snímkem, kde Antonio Banderas hraje jeho a Penelope Cruzová jeho matku (samozřejmě každý v jiné době).

Pedro Almodóvar v něm vypráví o svém dětství, dospívání, vztahu s matkou, svých láskách, emocionálních problémech a o pochybách, jestli bude schopný dělat dál filmy.

Foto: Profimedia.cz

Penelope Cruzová, Pedro Almodovar a Antonio Banderas

Foto: Právo

Filmový festival Berlinale má navštívit kromě mnoha dalších hvězd i Penélope Cruzová.

Foto: Profimedia.cz

Antonio Banderas

Dnes je Almodóvar zřejmě nejznámějším žijícím španělským režisérem. Proslavil se snímkem Ženy na pokraji nervového zhroucení (1987). Pro jeho filmy jsou typické silné vášně, obnažené extrémní emoce, téma osamělosti, tragické touhy po vztazích.

Známé jsou i filmy Květ mého tajemství (1995), Vše o mé matce (1999), Mluv s ní (2002), Špatná výchova (2004), Volver (2006), Rozervaná objetí (2009) a Kůže, kterou nosím (2011). Kontroverzně byla přijata Rozkoš v oblacích (2013), kde si Almodóvar nečekaně užíval svobodu udělat si z lidských vztahů a trochu i sám ze sebe praštěnou legraci. Mnozí film odmítli, protože to nebylo vypjaté drama.

Do českých kinech by měla Bolest a sláva vstoupit 16. května.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám