Hlavní obsah

Susan Sarandonová chystá film o uprchlících

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Producentkou nového dokumentu Soufra je hollywoodská herečka Susan Sarandonová. Soufra pojednává o ženách z jednoho uprchlického tábora a hrdince, která dokázala prorazit. Na filmu se podílejí společnosti Rebelhouse Group a Pilgrim Media Group.

Foto: Milan Malíček, Právo

Susan Sarandonová

Článek

Film se má soustředit hlavně na Mariam Shaarovou, ženu, která překonala prokletí uprchlických táborů a založila cateringovou firmu. Nejdříve strávila většinu života v hrozných podmínkách uprchlického tábora v Libanonu. Některé z žen tam mají špatně placenou práci jako uklízečky nebo dělnice, ona se ale rozhodla podnikat.

„Zmobilizovala tam syrské, irácké, palestinské či libanonské ženy z tábora a založila cateringovou firmu, která se tiše rozrostla po celém Bejrútu. Jejím cílem bylo vlastnit kamión a příjmy použít na postavení dětského centra,“ uvedl americký server Variety.

Hlavní část natáčení Soufry už byla dokončena pod vedením režiséra Thomase Morgana, na produkci se podílí také Craig Piligian.

„Tyhle mimořádné ženy stvořily úspěšný, radostný podnik v podmínkách, které jsou pro většinu lidí nepředstavitelné,“ poznamenal Piligian.

Reklama

Výběr článků

Načítám