Hlavní obsah

Zpěvačka Kim Burrellová: Homosexualita je zvrácená a nebudu se omlouvat

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádně ostrý projev přednesla v houstonském kostele americká zpěvačka Kim Burrellová a vyvolala tím pozdvižení. Za řeči o zvrácenosti a umírání homosexuálů se nehodlá omlouvat, dodala podle serveru The Hollywood Reporter.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Kim Burrelová přednesla svou drsnou řeč v kostele.

Článek

Zpěvačka označila homosexualitu za zvrácenou, a dokonce řekla, že homosexuálové budou v roce 2017 umírat, ale bližší vysvětlení už nedodala.

Trapnost aféry ještě znásobuje fakt, že má s Pharrellem Williamsem vystoupit v pořadu slavné moderátorky a herečky Ellen DeGeneresové, která se k homosexualitě veřejně hlásí. Není jisté, jestli názory Burrellové zná, zatím se nijak nevyjádřila.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pharrell Williams

Naopak hudebník Pharrell Williams rychle zareagoval. „Odsuzuju jakékoli nenávistné projevy. V tomhle světě není místo pro předsudky. Největší naděje vkládám do přijímání všech a lásky ke všem lidem nejen v roce 2017,“ napsal. Jméno zpěvačky však konkrétně neuvedl.

Burrelová se hlásí ke křesťanství, je kvalitní a slavnou interpretkou gospelových písní. Momentálně spolupracovala na hudbě k filmu Hidden Figures, který je považován za jeden z možných hitů sezóny, jenž mi mohl sbírat i ceny. Pojednává o třech vědkyních (Katherine G. Johnsonové, Dorothy Vaughanové a Mary Jacksonové), které stály za kosmickým letem Johna Glenna v roce 1962. Protože byly černé, v NASA je mnozí považovali za uklízečky nebo svačinářky.

Reklama

Výběr článků

Načítám