Hlavní obsah

RECENZE: Sex ve městě a dítě ve zkumavce

Novinky, Stanislav Dvořák

Zatímco devadesátá léta okouzleně objevovala fenomén bezdětných třicátnic vymetajících bary a reagovala na to zpočátku zábavným a později už zoufale protahovaným seriálem Sex ve městě, 21. století je z toho všeho tak trochu unavené.

Foto: Freeman Entertainment

Leslie Mannová hraje stárnoucí doktorku, která chce své problémy vyřešit tím, že si koupí sperma od pohledného Švéda.

Článek

Americký film How to Be Single se ptá, jak přežít single v naší neurotické facebookové době, kdy se tradiční modely rozpadly, ale nic nového a lepšího nepřichází.

Jde o film, u nějž se zdá, že by to mohlo hezky fungovat a ono to místy opravdu funguje - trocha cynických hlášek, do toho praštěná Rebel Wilsonová a pohledná Dakota Johnsonová, ale po čase se divák stejně zeptá: Proč se moc nesměju?

Příběh je poněkud unylý. Zamotává se, pomalu ztrácí energii. Jádro problému může být v tom, že se prezentuje jako komedie, ale ve skutečnosti to není čistá komedie, spíš lehce úsměvná sentimentální ukolébavka pro stárnoucí  holky, které cítí, že jim ujel vlak, chtějí si otevřít láhev červeného, opít se a smát se tomu. Sledujeme tu klonování Sexu ve městě, do které se přimíchala DNA Bridget Jonesové a větší dávka citového vydíráníčka.

Foto: Freeman Entertainment

Holky paří a nevědí co se sebou.

Filmu nelze upřít, že se upřímně snaží o nějakou výpověď o dnešním světě a ta výpověď asi není úplně lživá (v rámci západní střední třídy), jenže by se měl raději držet jednoho žánru, a to komedie.

Nejvíc to skřípe, když se snaží na prostinký příběh ve stylu komerčního seriálu namotat filozofování, a to velmi zkratkovitým hollywoodským vnitřním monologem hrdinky. Nedostatek hlubších myšlenek by komedii každý odpustil, kdyby byla trochu vtipnější.

Snímek vyžaduje trpělivost, na slavnou Bridget sice nemá, ale pod průměr nepadá. V kinech už běžely mnohem horší romantické komedie.

Celkové hodnocení: 60 %

Reklama

Výběr článků

Načítám