Hlavní obsah

Herečka ze Star Wars bude hrát Češku v hollywoodském dramatu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Daisy Ridleyová, která na sebe upozornila v posledním díle Star Wars, přijala roli v historickém romantickém dramatu The Lost Wife. Odehrává se v Praze a hlavní postava se jmenuje Lenka.

Foto: Profimedia.cz

Daisy Ridleyová

Článek

Mladá herečka se po premiéře posledních Star Wars stala známější a dostává řadu nabídek. Připravuje další díl této vesmírné pohádky nebo remake izraelského filmu Kolma.

Příběh filmu The Lost Wife (Ztracená manželka) vychází z knihy Alyson Richmanové, která se odehrává v Praze. Příjmení vzbuzuje dojem, že autorka může pocházet i z Čech, ve skutečnosti ale vyrůstala v USA a v Japonsku a Prahu si zvolila jen jako exotickou romantickou kulisu.

Foto: Disney/Lucasfilm

Daisy Ridleyová a John Boyega ve filmu Star Wars: Síla se probouzí

Hrdina knihy Josef uteče kvůli nacistům z Prahy a v New Yorku se stane úspěšným lékařem. Nemůže ale zapomenout na první ženu Lenku, která zůstala v nacisty okupovaném Československu.

Lenka Maizelová pocházela z bohaté židovské rodiny a chtěla studovat umění. Zamilovala se do studenta Josefa, ale nepodařilo se jí opustit zemi. Josef se pak desítky let domníval, že musí být mrtvá.

Scénář podle románu napsal Marc Klein a magazín Variety naznačil, že z něj má vzniknout velký hollywoodský film. Producenti nyní hledají vhodného režiséra.

Reklama

Výběr článků

Načítám