Hlavní obsah

Rodina a kolegové se naposledy rozloučili s herečkou Jaroslavou Hanušovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V kostele sv. Antonína v Praze se v úterý uskutečnilo poslední rozloučení s Jaroslavou Hanušovou. Herečka, známá především z televizních pořadů Možná přijde i kouzelník, zemřela 22. února ve věku 66 let.

Poslední rozloučení s herečkou Jaroslavou HanušovouVideo: Novinky

 
Článek

S herečkou Jaroslavou Hanušovou se přišla rozloučit rodina i herečtí kolegové, například Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Martin Dejdar či Zdeněk Srstka.

„To byla herečka od přírody. Někdo zahraje jen jednou a ví to celý národ, někdo je tam furt, a neděje se nic,“ uvedl Zdeněk Srstka.

„Pořád s námi bude díky záznamům, které jsou v televizi. Díky tomu všemu jako by tady s námi byla pořád,“ doplnil Jiří Lábus.

Hanušová měla na kontě dvě desítky televizních pořadů, šest seriálů a role v devíti celovečerních filmech. Objevila se například v komedii Zdeňka Trošky Slunce, seno, erotika. O tom, že zvládne i dramatické role, přesvědčila rolí sadistické vychovatelky v Renčově psychologickém dramatu Requiem pro panenku.

Herečka, která dříve pracovala v mateřské školce, ztvárnila menší roli ve filmu Alice Nellis Výlet a hrála v komedii Marie Poledňákové Líbáš jako Bůh. Objevila se i na jevišti Činoherního klubu a také v zájezdovém představení agentury Harlekýn nazvaném Přípitek všem láskám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám