Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Kina ovládla Řachanda

Novinky, Taťána Marenčíková

České pohádky prostě táhnou. Ta nejnovější s názvem Řachanda dala na frak i opěvovaným americkým trhákům. Kraluje navíc ve velkém stylu. Za uplynulý víkend ji u nás zhlédlo 62 404 diváků. Na druhé příčce skončil akční Deadpool. Bronzovou pozici obsadila spektakulární fantasy podívaná s názvem Bohové Egypta.

Foto: Cinemart

Denisa Pfauserová jako rozmazlená princezna v pohádce Řachanda

Článek

Pohádka hlásající, že jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá, vypráví o příšerně rozmazlené princezně a dvou nepoctivých kamarádech. Ti tři se shodou okolností sejdou v Čarovném lese, kde se konečně naučí to, co jim v lidském světě nešlo. Děti v ní bezpochyby rozpoznají typické motivy žánru, budou se divit lesním bytostem a zasmějí se vtípkům vděčným pro nejmenší diváky. A co by to bylo za pohádku, kdyby chyběla láska…

Na stříbrnou příčku byl po několika úspěšných týdnech se 34 025 diváky o víkendu sesazen Deadpool. Bývalý člen speciálních jednotek onemocní rakovinou. Je podroben experimentální léčbě, díky níž je opět zdravý, a navíc získá speciální schopnosti. Došlo však i na vedlejší účinky, a tak se zrodil Deadpool, který je dle vlastních slov super, ale ne hrdina. Je totiž, světe div se, v důsledku léčby opravdu ošklivý. Tradiční převlek s maskou tak na rozdíl od typických superhrdinů upotřebí nejen kvůli utajení totožnosti. Jeho morální kodex navíc rozhodně není čistý jako sníh. Komiksový antihrdina to hraje hlavně sám na sebe a záchrana světa u něj není na programu dne. Záchrana milované ženy je však zachována, jen je o něco zábavnější.

Foto: Profimedia.cz

Z filmu Bohové Egypta

Režisér Alex Proyas si k obrazu svému upravil mytologické téma a stvořil Bohy Egypta. Bůh temnoty a války Seth se zmocnil egyptského trůnu a nastal chaos. Vládu teroru a strachu se rozhodnou ukončit lidský zlodějíček s mocným bohem Horem. Čeká je řada zkoušek nejen na zemi, ale především na nebesích a v podsvětí. Pokud vám nejde o relativně uvěřitelné zpracování, ale hlavně design, akční scény a překvapivé ztvárnění lokalit a postav, to vše navíc obohacené slušnou dávkou humoru, možná vás film naláká stejně jako 33 581 víkendových diváků.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Řachanda62 404
2.1.Deadpool34 025
3.-Bohové Egypta33 581
4.3.Decibely lásky11 418
5.2.Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek10 225
6.4.Lída Baarová9 969
7.5.Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda9 778
8.6.Revenant Zmrtvýchstání6 120
9.-Zootropolis: Město zvířátek5 248
10.8.Rodinný film4 411

Reklama

Výběr článků

Načítám