Hlavní obsah

Před Parov Stelar zahrají rumunští Golan

– Praha

Tříčlenná rumunská skupina Golan vystoupí v sobotu v pražské Tipsport areně na Výstavišti před elektroswingovým souborem Parov Stelar Band. I Rumuni jsou eklektici spojující různé styly.

Foto: LMB

Golan

Článek

Alex, Mihai a Ernesto kombinují house, moderní r´n´b a taneční elektroniku s jazzem a koření ji balkánskými prvky. Sami si samplují akustické nástroje, jako jsou trubka, flétna nebo různé bubny.

Kapela, která  se dala dohromady v roce 2013, si záhy získala pozornost publika a i kritiky. Už o rok později získala cenu rumunského časopisu Sunet jako nejlepší elektro kapela a vloni vydala singl Promises na labelu Etage Noir, které vede šéf Parov Stelar Marcus Füreder.

Rakouský umělec tak ukazuje, že se stále snaží pomáhat mladým kapelám, i když spolupracoval s takovými pěveckými hvězdami, jakou jsou Tony Bennett, Lady Gaga, Marvin Gaye nebo Brian Ferry.

České publikum mohlo vývoj rakouského souboru sledovat, protože Parov Stelar u nás pravidelně vystupují už několik let. Aktuálně hrají na turné The Demon Diaries ke stejnojmennému loňskému albu.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám