Hlavní obsah

Pop-punková kapela Rybičky 48 vzala na turné mimozemšťany

Právo, Jaroslav Špulák

Pop-punková kapela Rybičky 48 prožívá šťastné období. Za sebou má prakticky vyprodané podzimní klubové turné, někteří členové lednový pobyt na oblíbeném Bali a nyní je na koncertním turné. Je největší v její historii, kutnohorská čtveřice se z klubů a festivalů přesunula do velkých sálů.

Foto: archív kapely

Rybičky 48 jsou na svém největším turné.

Článek

Série koncertů se jmenuje Slibuju, že nebudu pít Tour a muzikanti pro ni nachystali show, jakou od nich fanoušci dosud neviděli. „Na podzim jsme hráli ve větších klubech s kapacitou do pěti set lidí. Kromě dvou míst bylo vždycky vyprodáno. Proto jsme se rozhodli vyjet teď v zimě na turné do velkých sálů. Připravili jsme k tomu jinou scénu a máme vlastního osvětlovače, se kterým jsme si historicky poprvé naprogramovali světla podle toho, jak bychom si je do písniček představovali,“ řekl Právu zpěvák a baskytarista Kuba Ryba.

Připouští nicméně, že u fanoušků stále vítězí především muzika a že vylepšení vizuální stránky koncertu dělá spíš radost kapele. „Fanoušci by ale rozhodně neměli přehlédnout, a zatím to tak je, že i vzhledem k vizuálním změnám jsme takříkajíc větší a profesionálnější,“ usmívá se Ryba.

Do každého vystoupení jdou muzikanti tak, jako by mělo být jejich poslední. Vždycky si totiž dokázali užívat svého punk rocku i života s ním spojeného. „Musím říct, že se vedle starých písniček na koncertech dobře daří těm z poslední desky a dvěma novým singlům, které ještě na žádném albu nejsou. U lidí fungují skvěle,“ říká Ryba.

V roli předkapely se na turné představují česko-slovenští John Wolfhooker. „Podle mě to jsou úplní mimozemšťané, protože to, co dokáží se svými nástroji, je naprostá paráda. Když jsem je slyšel poprvé, myslel jsem si, že poslouchám nějakou zkušenou americkou kapelu. Od té doby jsem ale věděl, že když budeme shánět předkapelu, obrátíme se na ně,“ uzavírá Ryba.

Program turné

17.2. Praha, Lucerna Music Bar

19.2. Litvínov, Attic

20.2. Sušice, Sokolovna

27.2. Golčův Jeníkov, Vagón

 4.3. Pelhřimov, KD

 5.3. Jaroměř, KD Nároďák

11.3. Říčany, KC Labuť

12.3. Jilemnice, Továrna

18.3. Ústí nad Labem, Doma

19.3. Kolín, Staré Lázně

Reklama

Výběr článků

Načítám