Hlavní obsah

Jazz, elektronika i autor hudby k seriálu Sherlock

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Spectaculare, který se zaměřuje na experimentální a elektronickou hudbu, začne ve středu vernisáží výstavy Spectaculare Art Show: Otisk hudby v pražské The Chemistry Gallery. Ve čtvrtek následuje koncert přední osobnosti belgického jazzu Melanie de Biasio v Paláci Akropolis.

Foto: Frank Loriou

Jazzová hudebnice Melanie de Biasio

Článek

“Celkově letos nabídneme sedm koncertních večerů, představení současného tance s živou hudbou, tři workshopy se zúčastněnými umělci, projekce filmů a dokonce tři výstavy,” řekl Josef Sedloň, dramaturg festivalu.

Festival bude probíhat do 12. února v pořádajícím Paláci Akropolis, dále v Cross Clubu, The Chemistry Gallery, Jazz Docku, v Bio Oko, kině Světozor a v rámci další výstavy i v Klementinu. “Jak se stalo na festivalu již dobrým zvykem, všechny koncerty doprovodí speciální videoprojekce,” doplnil Sedloň.

Foto: Alexander Schneider

Michael Price

Do Prahy zavítá také klavírista, skladatel, držitel ceny Emmy Michael Price, který napsal hudbu k televizním seriálům Sherlock či Jekyll and Hyde.

Dále vystoupí například německý producent Arovane, anglická zpěvačka s českými kořeny Emika, electro-popová britská dvojice Vittoria Fleet a jednočlenný francouzský projekt Ocoeur elektronického hudebníka a grafického designéra Francka Zaragozy, drum’n’bassový inovátor Frederic Robinson a klávesista Kordz.

„Diváci také uvidí umělce spojené se zásadním labelem pro experimentální hudbu Erased Tapes, proslulého japonského vibrafonistu Masayoshi Fujitu a britského elektronického hudebníka Rival Consoles. Prostor na festivalu dostanou také snivý britský písničkář Will Samson či rakouský virtuos na perkusivní nástroj hang a spolupracovník Björk Manu Delago,” dodal za pořadatele Jiří Sedlák.

Na závěr se chystá taneční představení Prague New York Effects s Lenkou Dusilovou a newyorskou umělkyní Tendayi Kuumba. Vstupenky jsou v prodeji v pokladně Paláce Akropolis a v sítích Goout.cz a Ticketpro. Více informací na www.spectaculare.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám