Hlavní obsah

Zemřel Wayne Rogers, kapitán McIntyre ze seriálu MASH

– Washington

V USA ve čtvrtek zemřel herec Wayne Rogers, který se proslavil především jako kapitán John McIntyre zvaný Trapper v oblíbeném válečném seriálu MASH.

Foto: 20th Century Fox

Herec Wayne Rogers se proslavil především jako kapitán John McIntyre zvaný Trapper ve seriálu MASH.

Článek

Rogers, který se po skončení filmové kariéry stal úspěšným finančním analytikem, investorem a podnikatelem, podlehl v 82 letech v Los Angeles komplikacím po zápalu plic. Informovala o tom podle agentury Reuters jeho agentka.

Vystudovaný historik Rogers hrál v MASH pouhé tři řady z celkových jedenácti. S producenty se rozešel ve zlém kvůli tomu, že podle něj poskytovali na jeho úkor příliš prostoru stále populárnějšímu Alanu Aldovi neboli kapitánu ""Hawkeyemu" Pierceovi.

První díl MASH se vysílal 17. září 1972. Seriál zobrazuje každodenní život lékařů, sester a vojáků v mobilní vojenské nemocnici uprostřed války v Koreji. Zpočátku komediálně laděný sitcom poukazující na krutosti války i nesmyslné předpisy se postupně stále častěji věnoval i vážnějším tématům, jako byly osudy údajných zbabělců, vztah amerických vojáků k obyčejným Korejcům nebo složitá politická situace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám