Hlavní obsah

Filmové premiéry: Padesátka, Zbrusu Nový zákon a další

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Štědrý den jde do kin režijní debut Vojty Kotka Padesátka s Ondřejem Pavelkou v roli svérázného horala a běžkaře. Že Bůh existuje a žije v Bruselu, tvrdí komedie Zbrusu nový zákon. Žabák Ribbit je hrdina malajsijského animovaného filmu. O přátelství chlapce a orla vypráví rakouské drama Králové hor.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 47. týden

Článek

Padesátka

Trailer k filmu Padesátka

Pavka, doyen běžkařské rodiny Bulánů, je do svého sportu tak zamilovaný, že nechal syna porodit na Sněžce ve vysoké nadmořské výšce, aby se rychleji okysličoval. Jenže už dospělý syn Jura mu dělá starosti. Místo běžkování totiž nahání úplně jiné padesátky. Je závislý na svádění zralých žen, jimž vyhání mráz z duší.

Padesátka, Česko 2015, komedie, 97 min., režie: Vojta Kotek, Hrají: Ondřej Pavelka, Marek Taclík, Jakub Prachař, Vilma Cibulková a další.

Zbrusu Nový zákon

Trailer k filmu Zbrusu Nový zákon

Bůh je v tomto příběhu morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Kromě syna Ježíše má ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se stane, když se lidé dozvědí, kolik času jim zbývá do konce života?

Zbrusu Nový zákon, Lucembursko/ Belgie/ Francie 2015, komedie, 115 min., režie: Jaco van Dormael, hrají: Catherine Deneuveová, Benoit Poelvoorde, Jolande Moreau a další.

Žabák Ribbit

Trailer k filmu Žabák Ribit

Ribbit je žabák se závažnou krizí identity. Na rozdíl od ostatních žab nesnáší poskakování a má silný odpor k vodě. A díky tomu se cítí úplně ztracený. A protože musí najít jiný smysl svého života, vydává se spolu se svým nejlepším přítelem, létající veverkou, na cestu za pravým místem na světě.

Žabák Ribbit, Malajsie 2014, animovaný, 88 min., režie: Chuck Powers.

Králové hor

Trailer k filmu Králové hor

Osud svedl dohromady mládě orla, vyhozené z hnízda a osamělého chlapce. Chlapec ptáče zachrání a pojmenuje ho Abel. Tajně se o něj stará, krmí ho. Ve společnosti mladého dravce nachází lásku a přátelství, které mu doma tolik chybí. S pomocí starého lovce Danzera ho učí Abela létat a lovit. Jak dravec roste a sílí, blíží se den, kterého se Lucas bojí…

Králové hor, Rakousko 2015, drama, 97 min., režie: Gerardo Olivares a Otmar Penker, hrají: Jean Reno, Manuel Camacho a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám