Hlavní obsah

Na festivalu Woodyho Allena bude i překladatelka Hábová

Novinky, Stanislav Dvořák

Minifestival filmů geniálního amerického vtipálka a režiséra Woodyho Allena proběhne začátkem prosince v pražském Aeru. Vše začne 1. prosince ve 20.30, kdy slavný film Annie Hallová uvede tlumočnice a překladatelka Dana Hábová.

Foto: archív ČT

Annie Hallová, komedie oceněná čtyřmi Oscary

Článek

Diváci mohou popřát Allenovi k osmdesátinám formou společné „allenovské“ fotky nebo osobním vzkazem na plachtě v předsálí kina Aero. Hábová také pokřtí knihu esejů Filmový génius Woody Allen od Jasona Baileyho.

„Woody Allen sní o nesmrtelnosti a jako filmový tvůrce se podle nás už nesmrtelným stal. Proto jsme nemohli opomenout jeho významné životní výročí a možnost popřát mu aspoň na dálku do dalších let pevné zdraví a neutuchající tvůrčí sílu,“ vysvětluje ředitelka kina Aero Zuzana Kameníková.

V kině uvedou celkem 11 filmů Woodyho Allena. Pořadatelé považují za zlatý hřeb oscarovou Annie Hallovou. Scénář k filmu byl nedávno vyhlášen za nejzábavnější filmový scénář všech dob v anketě Writers Guild of America (Americká asociace spisovatelů a scenáristů).

Foto: Reuters

Americký režisér Woody Allen.

Z dalších filmů Aero uvede třeba Všechno, co jste kdy chtěli vědět o sexu, ale báli jste se zeptat, Zeliga, Hanu a její sestry, Zločiny a poklesky, Manžele a manželky a Tajemnou vraždu na Manhattanu. Z nejnovějších filmů poběží třeba velmi ceněné Jasmíniny slzy se skvělou Cate Blanchettovou v hlavní roli.

Oslavy narozenin Woodyho Allena neopominou ani dopolední cyklus projekcí pro rodiče s malými dětmi. Pravidelné středeční Baby Bio se od 10 hodin dopoledne ponese na romantické vlně a rodičům nabídne retro komedii Kouzlo měsíčního svitu s Colinem Firthem v hlavní roli. Jako vždy se sníženou hladinou zvuku a mírným pološerem. Více na stránkách www.kinoaero.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám