Hlavní obsah

One Direction i Taylor Swiftová uspěli na American Music Awards

Právo, Jaroslav Špulák

Americká popcountryová zpěvačka Taylor Swiftová ovládla nedělní předávání hudebních American Music Awards, které se uskutečnilo v losangeleském Microsoft Theatre. Přestože se osobně ceremoniálu nezúčastnila, proměnila ve vítězství tři ze šesti nominací. Nejvíce ze všech.

Foto: ČTK

One Direction vyhráli v hlavní kategorii.

Článek

Zvítězila v kategoriích Singl roku za skladbu Blank Space, Nejoblíbenější album - pop/rock za nahrávku 1989 a Nejoblíbenější interpret nebo interpretka - adult contemporary.

Hlavní cenu pro interpreta nebo interpretku roku získala britsko-irská chlapecká skupina One Direction, která tak obhájila loňské prvenství. Triumfovala i v kategorii Nejoblíbenější skupina - pop/rock, ve které zvítězila potřetí za sebou. Po dvou cenách získali rovněž Nicki Minaj, The Weeknd a Florida Georgia Line. Trofej pro objev roku udělili countryovému zpěvákovi Samu Huntovi.

Ceremoniál moderovala Jennifer Lopezová, která byla i jednou z vystupujících. Kromě ní se na pódiu v hudebních číslech představili Selena Gomez, Demi Lovato s Alanis Morissette, Ariana Grande, One Direction, Gwen Stefani, Coldplay, The Weeknd, Justin Bieber či Céline Dionová. Ta na památku obětí pařížských teroristických útoků zazpívala skladbu Hymne a l’amour od Édith Piaf.

Reklama

Výběr článků

Načítám