Hlavní obsah

Vánoční pohádky: Svěrák a Dyk na Nově proti Hádkovi na ČT

Novinky, Stanislav Dvořák

Nova chce na Vánoce zaujmout pohádkami a rodinnými filmy. Na Štědrý večer si připravila nejsilnější titul, českou pohádku Tři bratři v režii Jana Svěráka s Tomášem Klusem, Vojtou Dykem a Zdeňkem Piškulou. ČT nasazuje na Štědrý večer novou pohádku Korunní princ s Kryštofem Hádkem a Evou Josefíkovou.

Foto: Bioscop

Zdeněk Svěrák v pohádce Tři bratři

Článek

„Na Štědrý večer si mohou diváci TV Nova vychutnat televizní premiéru hudební pohádky režiséra Jana Svěráka Tři bratři. Sourozenci na cestě za láskou a zkušenostmi prožijí mnoho dobrodružství, překvapení a pobaví diváky laskavým humorem z pera Zdeňka Svěráka,” slibuje Anna Suchá z Novy.

Z archívu pak Nova postupně vytáhne například filmy S čerty nejsou žerty, Princezna se zlatou hvězdou, O princezně Jasněnce a létajícím ševci, Císařův pekař a Pekařův císař, Dařbuján a Pandrhola a další.

Foto: Cinemart

Děj příběhu je spletitý, plný nejrůznějších konfliktů, překážek a zápletek.

Děti se mohou těšit na animované tituly Čtyřlístek ve službách krále, Kocour v botách nebo Madagaskar 3, hlavně pro dospělé poběží Česká spojka, Muži v černém 2, Sněžní psi atd. Na Silvestra Nova uvede Silvestrovské Televizní noviny, sestřih toho „nejlepšího” z již přes deset let vysílané reality show SuperStar a Michala Davida.

Nova Cinema představí třeba filmy Koření života, Norbit, Vévodkyně, Santa má bráchu, Velká vánoční jízda, Petr Pan, Diktátor, Michael Jackson: This Is It, Zahulíme, uvidíme 3, Trosečník nebo trilogii Matrix.

Foto: Bontonfilm

Diktátor s pěstěným vousem

Česká televize už dříve uvedla, že na Vánoce chystá tři nové pohádky od Jiřího Stracha, Karla Janáka a Juraje Nvoty.

Na Štědrý večer uvede ČT1 pohádku Korunní princ. Kryštof Hádek se v ní nechce smířit s tím, že království připadne bratrovi (Patrik Děrgel). Nalezne kouzelný lektvar, který bratrovi vymaže paměť. Princeznu si zahraje Eva Josefíková a celý příběh Karla Janáka má být spíše humorný než vážný.

V pátek 25. prosince má premiéru Svatojánský věneček. Režisér Jiří Strach obsadil Bolka Polívku, Elišku Jansovou, Jiřího Mádla či Pavla Lišku. V sobotu 26. prosince uvidíme výpravnou česko-slovenskou pohádku Johančino tajemství režiséra Juraje Nvoty, kde hrají Ondřej Vetchý, Dominika Zeleníková, Filip Cíl, Emília Vášáryová a Kristína Peláková.

Reklama

Výběr článků

Načítám