Hlavní obsah

Jiří Suchý zpívá Kurta Weilla

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncert o čtyřech kapitolách je název benefiční akce, která směřuje k podpoře Divadla Semafor. Koncert se uskuteční v dejvickém sídle semaforského souboru v sobotu 17. října od 19 hodin za sponzorské vstupné.

Foto: Dušan Dostál

Jiří Suchý v poslední semaforské premiéře nazvané Mizina číhá.

Článek

„Nápad uskutečnit benefiční koncert vznikl, když se nám začali hlásit spoluobčané, kteří hodlali podat Semaforu pomocnou ruku v podobě finančního daru. Představa, že by se na nás skládali, však byla pro nás nepřijatelnou, a tak jsme se rozhodli uskutečnit pro tyto diváky koncert, na který je možno zakoupit vstupenky za sponzorské vstupné. Umožní zámožnějším občanům poskytnout nám podporu, a my jim za to nabídneme večer, který v této podobě už nebude nikdy opakován. Koncert dostává předponu gala a bude v tomto duchu realizován,“ vysvětluje principál Suchý ideu benefičního koncertu.

Na programu jsou písně Brechtova spolupracovníka, německého skladatele Kurta Weilla, a to z her Happy End, Vzestup a pád města Mahagonny i Žebrácká opera, zazní i slavný Mackie Messer v přebásnění a interpretaci Jiřího Suchého. v další kapitole budou uvedeny písně z Weillových amerických muzikálů Knickerbocker Holiday, Lady In The Dark a One Touch of Venus.

Kromě hudby Kurta Weilla ale posluchači uslyší i nové semaforské šansony a černošské spirituály pojednané Jiřím Suchým v semaforském duchu. To vše v podání Jiřího Suchého a Jitky Molavcové, které v první polovině doprovodí na klavír lídr semaforské kapely Jiří Svoboda a na kontrabas Vít Fiala. Ve druhé polovině se k nim přidají Magda Jedličková (zpěv a trombon), Veronika Tichá (zpěv a saxofon) a Eliška Hurábová (zpěv a saxofon), u bicích usedne Vratislav Placheta.

U příležitosti weillovského večera Jiří Suchý vytvořil litografický triptych, který bude na koncertě nabídnut zájemcům ke koupi. Tvoří ho tři grafické listy na motivy písně Kurta Weilla a Bertolta Brechta Mackie Messer. Jejich náklad je pouze padesát kusů.

Reklama

Výběr článků

Načítám