Hlavní obsah

Skupina Sto zvířat vydá nové album prvního září

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové, desáté album Ministerstvo mýho nitra, vznikalo během posledních dvou let. Texty opět složil Tomáš Belko, pod hudbou je většinou podepsán kapelník, zpěvák a perkusionista Jan Kalina. Protože se jedná o návrat ke kořenům původní tvorby skupiny, mohou fanoušci očekávat čtrnáct skočných tragikomických písní.

Foto: Jan Šída, Právo

Jan Kalina, kapelník a zpěvák, je autorem většiny hudby na novém albu.

Článek

Názvy některých skladeb jsou například Struny podzimu, Smí Honza ven?, Toilette Love Story, Průhledná kočka nebo Překrásná muž a napovídají, že Sto zvířat namíchali hořkosladký koktejl s jemnými bizarnostmi a intelektuálním cynismem, které používají celé roky jako zbraně proti neúprosně blížícímu se sklonku života.

Kapela udělala album v životní formě a v rozšířené sestavě: Jana Jelínková - zpěv, Honza Kalina - zpěv, perkuse, Jan Beruška Šobr - kytara, Petr Hostinský - zpěv, klávesy, Jiří Hanzlík - barytonsaxofon, Martin Kachna Líska - trombon, Pablo Herzog - trubka, Willy Versteeg - baskytara a Miki Nop - bicí.

Foto: Jan Šída, Právo

Šmrnc dodává hudbě Sto zvířat vynikající dechová sekce.

Jako hosté se na albu objevují stálí spolupracovníci kapely jako tenorsaxofonistka Markéta Smejkalová, multiinstrumentalista Filip Nebřenský, vokalistky Alena Průchová a Kateřina Augustinová, ale i zcela nová jména jako Vladimír Pavlíček (Etc) - housle, Vincent Richards (ex Švihadlo) - toasting nebo Evžen Zdráhal - tuba či Zdeněk Kudrnka - akordeon.

Foto: Jan Šída, Právo

Charakteristický hlas zpěvačky Jany Jelínkové je typickým poznávacím znakem skupiny.

Deska byla nahrána, stejně jako většina předchozích počinů kapely, ve Studiu SONO ve spolupráci s Pavlem Bohatým, Milanem Cimfem a Pavlem Karlíkem.

Novinka vychází 1. září 2015, což je pro některé členy - pedagogy magické datum, na nezávislém labelu 100promotion. A to nejen jako CD, ale i jako LP.

Křest alba proběhne 22. října ve Velkém sále pražské LUCERNY, kde kapela rovněž oslaví 25. narozeniny za účasti všech bývalých členů kapely a s mimořádně zajímavými hosty. Vstupenky jsou k dispozici v obvyklých předprodejích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám