Hlavní obsah

Nová DVD: Králova zahradnice, Pořád jsem to já a Rezistence

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kate Winsletová hraje titulní roli v dobovém filmu Alana Rickmana Králova zahradnice. Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli si letos odnesla Julianne Mooreová za roli ve filmu Pořád jsem to já. Pokračování akční sci-fi filmové série Divergence má název Rezistence.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 32.týden

Článek

Králova zahradnice

Nová DVD

Píše se rok 1682, Francii vládne Ludvík XIV. řečený Král Slunce. Sabine De Barra vytváří zahrady na francouzském venkově, ale jednoho dne přijde nečekaně pozvání ke dvoru. Králův uznávaný zahradní architekt André Le Notre zpočátku těžko snáší Sabinino osobité vidění a její pokrokovou povahu, ale nakonec si ji vybere, aby uvedla v život jednu z hlavních zahrad v novém paláci – ve Versailles.

Králova zahradnice, Velká Británie 2014, 116 min., režie: Alan Rickman, hrají: Kate Winsletová, Matthias Schoenaerts, Alan Rickman, Stanley Tucci a další. 

Pořád jsem to já

Nová DVD

Alice je šťastně vdaná matka tří dospělých dětí a uznávaná profesorka lingvistiky. Pojednou však začíná zapomínat slova, což je v jejím případě velmi podezřelé. Diagnóza zní „raná forma Alzheimerovy choroby“, a Alice i všichni její blízcí mají brzy zjistit, že jejich vzájemné vztahy projdou tou nejnáročnější myslitelnou zkouškou.

Pořád jsem to já, USA 2014, drama, 100 min., režie: Richard Glatzer, Wash Westmoreland, hrají: Julianne Mooreová, Alec Baldwin, Kristen Stewartová a další.

Rezistence

Nová DVD

Hlavní hrdinka Tris pokračuje v boji s nelítostným systémem i se svými vlastními démony. Idylická společnost je nyní na pokraji války, osudy všech nabírají rychlý spád a každá volba má své následky. Z Tris a Čtyřky se stali psanci podobní lovné zvěři. Časem ale zjišťují, že mají víc spojenců, než se zdálo, rozhodnou se přestat utíkat a zkusí překvapivý protiútok.

Rezistence, USA 2015, akční sci-fi, 119 min., režie: Robert Schwentke, hrají: Shailene Woodley, Theo James, Kate Winsletová, Naomi Wattsová, Ansel Elgort, Jai Courtney a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám