Hlavní obsah

Hvězda Jamie Dornan z Padesáti odstínů šedi se proháněla v Praze na kole

V červenci se v Česku začal natáčet koproduční snímek Anthropoid, který má mapovat atentát na říšského protektora Reinharda Heydricha z roku 1942. Hlavní roli jednoho z parašutistů ve filmu ztvární Jamie Dornan z Padesáti odstínů šedi. Herec se v rámci pondělního natáčení projížděl v Praze na kole.

BEZ KOMENTÁŘE: Jamie Dornan natáčí v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

Třiatřicetiletý irský herec Dornan ve filmu hraje parašutistu Jana Kubiše, role Jozefa Gabčíka se chopí Dornanův irský kolega Cillian Murphy. V roli Gabčíkovy partnerky se představí Aňa Geislerová, Kubišovu přítelkyni si zahraje Charlotte Le Bonová, známá z filmu Láska na kari.

Štáb se v pondělí pohyboval v Praze před Bílkovou vilou a kvůli tomu se musela uzavřít Chotkova ulice. Při každém záběru musely na chvíli zastavit i tramvaje. Točit by se mělo také na pražské Zvonařce i u chrámu Cyrila a Metoděje v Resslově ulici.

Foto: Milan Malíček, Právo

U Bílkovy vily v Chotkových sadech se točila hlavní scéna z filmu o atentátu na R. Heidrycha. Na snímku herec Jamie Dornan.

Režiséra uchvátily činy parašutistů

Koproducentem chystaného filmu je český režisér a producent David Ondříček. „Pro nás jako české koproducenty je významné, že máme možnost podílet se na látce tak výrazně spojené s našimi dějinami, ale uchopené s možností uměleckého přesahu, který přináší tvůrčí potenciál celého týmu pod vedením režiséra Seana Ellise,“ uvedl již dříve Ondříček.

Režiséra Seana Ellise při atentátu na Heydricha uchvátily činy parašutistů, a proto se o nich rozhodl natočit film.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám