Hlavní obsah

Nová alba: MS MR, Wabi Ryvola či Hromosvod

Právo, Jaroslav Špulák

Letní sezóna přináší nové nahrávky americké kapely MS MR, další album českých folkařů Hromosvod či vzpomínku na trampského zpěváka Wabiho Ryvolu.

Článek

MS MR: How Does It Feel

Foto: Sony Music

Nová alba

Americká indiepopová dvojice Lizzy Plapingerová (MS, zpěv) a Max Hershenow (MR, producent) vydává své druhé album. Je na něm tucet písniček, ve dvou hostují Tove Lo a MNDR. Singlem je skladba Painted.

Wabi Ryvola: Letokruhy

Foto: Supraphon

Nová alba

Letošní výročí narození i úmrtí trampského zpěváka a skladatele Jiřího Wabiho Ryvoly (1935-1995) bylo impulsem k albovému vydání devětadvaceti písniček, které mají znovu připomenout, jak podstatným způsobem ovlivnil naši trampskou i písničkářskou scénu. Retrospektiva obsahuje hlavně nahrávky, které pocházejí ze sólového alba Můj názor na věc z roku 1990.

Hromosvod: Divoký ticho Žižkova

Foto: Galén

Nová alba

Čtvrté album pražské folkrockové skupiny Hromosvod přináší čtrnáct nahrávek posílených několika zajímavými hosty. Jsou mezi nimi například Petr Janda, Kamil Střihavka či Vladimír Merta. Materiál na albu je aranžérsky bohatý, přitom písničkový; náladou i dějem umístěný zejména do ulic pražského Žižkova.

Guy Sebastian: Madness

Foto: Sony Music

Nová alba

Guy Sebastian patří k nejpopulárnějším popsoulovým zpěvákům v Austrálii. Jeho kariéra začala vítězstvím v tamní první edici televizní soutěže Idol. Na svém kontě má sedm multiplatinových alb a sedm singlů na první příčce národní hitparády. Madness vyšla v Austrálii už loni, do Evropy přichází nyní její speciální edice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám