Hlavní obsah

Ed Sheeran se vrátil na čelo hitparády

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák, kytarista a skladatel Ed Sheeran se prakticky po roce vrátil na první místo britského albového žebříčku. Jeho druhou desku nazvanou x v těchto dnech propaguje nejen zájem o skladbu Photograph, která je aktuálním singlem, ale i vydařené koncerty.

Foto: Warner Music

Ed Sheeran je v současné době velkou ostrovní hvězdou.

Článek

Významný podíl na uvedeném hitparádovém, a tedy prodejním úspěchu alba mají Sheeranovy víkendové koncerty v londýnském Wembley. Tři zcela vyprodaná vystoupení před 240 tisíci diváky, které bavil z pódia zcela sám, se stala jistě jednou z největších událostí britského hudebního léta.

Singl Photograph byl v uplynulých dnech navíc nejhranější písní na britských ostrovech, přičemž se mu podobně dařilo i v Austrálii. V Čechách se přiblížil první padesátce, na Slovensku je osmnáctý.

Edward Christopher Sheeran je rodákem z města Hebden Bridge. V roce 2008 se přestěhoval do Londýna, kde chtěl rozjet hudební kariéru. V září 2011 vydal debutové album s názvem +, druhou desku nazvanou x uvedl na trh loni v červnu. S oběma nahrávkami pokořil UK Chart a s tou druhou i americký albový žebříček Billboard 200.

Reklama

Výběr článků

Načítám