Hlavní obsah

Filmové premiéry: Andílek na nervy, Poutník - nejlepší příběh Paula Coelha, Temné kouty a další

Právo, Věra Míšková

Premiéru má česká romantická komedie Andílek na nervy s Pavlem Řezníčkem v roli otce dospívající dívky. Film Poutník – nejlepší příběh Paula Coelha vypráví o úžasné životní pouti Paula Coelha. Mysteriózní thriller Temné kouty je adaptací knižního bestselleru slavné spisovatelky Gillian Flynnové (Zmizelá). Milovníkům akčních filmů je určen snímek Sejmi prezidenta. Na internetu se odehrává horor Odebrat z přátel.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 23. týden

Článek

Andílek na nervy

Trailer k filmu Andílek na nervy Video: Indigo Film

Čtrnáctiletá Viktorie si musí po smrti matky vybrat, zda žít v dětském domově nebo na malé vesnici s otcem, kterého nikdy neviděla. Venkovské prostředí na ni zpočátku působí jako zoo plné exotů, kteří jsou sice zajímavou náplní pro její blog, ale žít se s nimi nedá a otec se víc než jí věnuje praxi zvěrolékaře a popíjení s kamarády. Viktorie však postupně nachází vztah k otci a pak i první lásku…

Andílek na nervy, ČR 2015, romantická komedie, 105 min., režie: Juraj Šajmovič, hrají: Anna Kadeřávková, Pavel Řezníček, Petra Černocká a další.

Poutník – nejlepší příběh Paula Coelha 

Trailer k filmu Poutník - nejlepší příběh Paula Coelha Video: CinemArt

Mládí Paula Coelha nebylo tak přímočaré a snadné jako souhrn jeho spisovatelských úspěchů. Za sebou má pokus o sebevraždu, tři pobyty v ústavu pro duševně choré a tvrdé střety ve všech představitelných konfliktech. Rebelské mládí prožil v Brazílii v 60. a 70. letech, tedy v prostoru a čase stojícím mezi dobrem a zlem. Nepochopený kluk a rebelující mladík se postupně změnil v muže, který jde za svým snem: stát se slavným a uznávaným spisovatelem.

Poutník – nejlepší příběh Paula Coelha, Brazílie/Španělsko 2014, životopisný, 112 min., režie: Daniel Augusto, hrají: Júlio Andrade, Ravel Andrade, Fabiana Gugli, Fabíula Nascimento a další.

Temné kouty

Trailer k filmu Temné koutyVideo: Bioscop

Sedmiletá Libby Day jako jediná přežila brutální masakr své rodiny. Za strašlivý zločin byl na základě Libbyina svědectví odsouzen na doživotí její bratr Ben. Po 30 letech se na Libby obrátí tajný spolek s názvem Kill Club, který prošetřuje známé zločiny. Nutí ji přezkoumat události oné noci a znovu otevřít kapitolu života, ke které se již nikdy nechtěla vracet.

Temné kouty, Francie 2014, drama, 104 min., režie: Gilles Paquet Brenner, hrají: Chloë Grace Moretzová, Charlize Theronová, Nicholas Hoult a další.

Sejmi prezidenta

Trailer k filmu Sejmi prezidenta Video: Indigo Film

Příběh třináctiletého laponského kluka jménem Okari, který přijíždí společně se svým tátou a skupinou drsných lovců do divočiny složit zkoušku dospělosti se prolíná s přípravou vraždy amerického prezidenta. Chlapec a nejmocnější muž planety bojují o přežití v laponských horách.

Sejmi prezidenta, Finsko/VB/Německo 2015, 90 min., režie: Jalmari Helander, hrají: Samuel L. Jackson, Onni Tommila, Ray Stevenson a další.

Odebrat z přátel

Trailer k filmu Odebrat z přátelVideo: CinemArt

Obletovaná kráska Laura spáchala sebevraždu poté, co se na internetu objevilo video, které do nechutných detailů prezentovalo, jak se sťala na jednom večírku. V den výročí její smrti se partička spolužáků „sejde“ na videochatu, kde řeší obvyklé teenagerovské problémy, dokud se do jejich skupiny nenabourá neznámý uživatel s přezdívkou  Billie227. Kromě toho, že ho nejde ze soukromé diskuze vyhodit, velmi se zajímá, kdo nahrál na internet ono nelichotivé video. A pak se do diskuze zapojí i jejich mrtvá spolužačka…

Odebrat z přátel, USA 2015, horor, 83 min., režie: Leo Gabriadze, hrají: Shelley Hennig, Moses Storm, Renee Olstead, William Peltz, Courtney Halverson, Jacob Wysocki, Heather Sossaman a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám