Hlavní obsah

Skupina Mirai uvedla v premiéře klip k písni Souznění

Právo, kul

Severomoravská kapela Mirai představila začátkem roku debutový singl Dítě robotí, který řadu týdnů úspěšně brázdil radiové vlny napříč republikou. Nyní přichází s druhým singlem Souznění, jenž reflektuje vztahový labyrint očima a poetikou frontmana Miraie.

Foto: Universal Music/Pavel Klement

Skupina Mirai chystá první album na začátek příštího roku.

Článek

„Souznění je o nekonečném koloběhu vztahů a zároveň o tom, jak si někdy lidi dělají naschvály i přes vzájemnou lásku. Chtěli jsme zachytit letní pohodu a euforii v kontrastu se vztahovou houpačkou,“ vysvětluje zpěvák a kytarista Mirai. Jako producenta singlu si kapela vybrala Jana Balcárka (jinak člena kapely Light and Love), který stojí také za prvním hitem Dítě robotí.

Atmosféru obsahu písně zachycuje videoklip, který se natáčel v průběhu května na jižní Moravě a režie se ujal Adam Ligocki, jenž s kapelou Mirai spolupracoval také na jejím prvním klipu. Mimo jiné má za sebou realizaci posledního videoklipu kapely Kryštof – Srdcebeat.

„Celý klip se odehrává ve stylu roadmovie. Společná cesta jako symbol našich partnerských vztahů. Parta si užívá letní bezstarostnou jízdu, až do momentu první hádky,“ popisuje režisér.

Tříčlenná kapela ve složení Mirai Navrátil, Michal Stulík a Šimon Bílý aktuálně pracuje na dalších skladbách pro své debutové album, které by mělo vyjít začátkem příštího roku.

Videoklip ke zhlédnutí zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám