Hlavní obsah

Accept, Edguy, Testament, Moonspell. Nabitý Metalfest v Plzni

Novinky, sad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pátého do sedmého června bude v Plzni na Lochotíně burácet metal. Metalfest Open Air přiveze kapely z dvanácti zemí.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Accept

Článek

Za velkou a časem prověřenou hvězdu lze považovat zejména německou skupinu Accept, jejíž kořeny můžeme vystopovat až do roku 1968. Ovlivnili vývoj thrash metalu a speed metalu a svou zlatou éru prožívali v osmdesátých letech, kdy přišli s albem Balls to the Wall a prorazili i v Americe. Po několika rozpadech se zase vzchopili v roce 2009 a vydali alba jako Blood of the Nations (2010) a Stalingrad (2012) i novinku Blind Rage (2014).

Žádní začátečníci nejsou ani američtí Testament, ikony osmdesátkového thrashe. Řezníci z Berkeley měli značný komerční úspěch, vydali deset studiových alb i živáky a několik kompilací. Na novém řadovém albu aktuálně pracují.

Kapel bude ale samozřejmě mnohem více - Edguy, Moonspell, Heidevolk, Equilibrium, Arch Enemy, Overkill, Amaranthe, Grave Digger a další.

Festival se koná v nově zrekonstruovaném areálu na Lochotíně. Třídenní permanentky jsou za 990 korun přes www.mastersofrock.cz nebo přes Ticketportal a Ticketpro.

Reklama

Výběr článků

Načítám