Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Šílený Max dosáhl na okurkové zlato

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký akční snímek Šílený Max: Zběsilá jízda se stal o víkendu nejnavštěvovanějším v českých kinech, přesto rekordy zrovna netrhá, se svými 29 984 diváky by jindy nebodoval. Je zjevné, že se blíží letní okurková sezóna.

Foto: Warner Bros.

Šílený Max: Zběsilá jízda

Článek

Režisér George Miller po letech oživil Šíleného Maxe z konce 70. let, kterého tehdy hrál mladičký Mel Gibson. Ve filmu Šílený Max: Zběsilá cesta jej vystřídal Tom Hardy. Film je to sice trikově zdařilý, ale také hloupoučký a prázdný.

Odehrává se v blíže neurčené budoucnosti po blíže neurčené katastrofě, kdy svět ovládají malé bandy v divných autech. Odporný Immortan v Citadele sedí na zásobách vody a chudině dává jen po kapičkách. Proti němu stojí Charlize Theronová alias Furiosa a Max (Tom Hardy). Příběh trvá 120 minut, přičemž první hodinu divná auta jedou pouští a střílejí a druhou hodinu se divná auta  vracejí pouští zpátky a zase střílejí.

Film Avengers: Age of Ultron skončil těsně druhý. Tradiční komiksové postavy včetně Iron Mana, Kapitána Ameriky, Thora, Neuvěřitelného Hulka, Black Widow a Hawkeye v něm jako vždy zachraňují svět.

Třetí je pokračování hudební komedie – Ladíme 2. Děvčata ze sboru slaví úspěchy a celá Amerika jim leží u nohou. Pozvou je, aby zazpívaly prezidentu Obamovi k narozeninám. Jenže stačí drobná technická komplikace, v níž figuruje zpěvačka s příznačnou přezdívkou Tlustá Amy, a pověst sboru je v troskách.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Šílený Max: Zběsilá jízda29 984
2.2.Avengers: Age of Ultron25 056
3.-Ladíme 25 499
4.71.Pírkovo dobrodružství2 467
5.2.Ovečka Shaun ve filmu1 979
6.4.Ex Machina1 841
7.42.Malý pán1 637
8.5.Konečně doma1 400
9.3.Rychle a zběsile 71 202
10.6.Je prostě báječná1 032

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám