Hlavní obsah

Na Colours míří tropická funky psychedelie Fumaça Preta

Novinky, Stanislav Dvořák

Na festival Colours of Ostrava (16. až 19. července) dorazí také skupina Fumaça Preta, která zahraje na nezávislé Full Moon Stage. Britsko-venezuelská klubová senzace vydala teprve loni debutovou desku, a už koncertuje po celém světě. Míří mimo mainstream se zvukem ovlivněným world-music a rockem, zejména pak brazilským hnutím z konce 60. let známým jako Tropicália.

Foto: Fumaca Preta

Fumaca Preta

Článek

Fumaça Preta zní tak trochu jako jam Santany na tripu s Os Mutantes a Funkadelic. Sedmdesátková psychedelie nebo líně se valící sabbathovské riffy se mísí s funky a afro-latino rytmy.

„S Fumaça Preta bylo nejsložitější jednání,“ prozradil dramaturg Michal Pařízek. „Díky úspěchu alba je o ně obrovský zájem a kromě Colours se objeví v programu mnoha dalších prestižních festivalů, například Primavera Sound, End of the Road nebo na jazzovém svátku v Montreaux.“

Na Full Monn Stage míří také intimní písně české dvojice Kalle, chilská psychedelická skupina The Holydrug Couple, která v květnu vydá očekávané album Moonlust, instrumentální trojice Inheritance, spojující ve své hudbě jazzové postupy s math rockem, či elektroničtí Sky to Speak. Hutný rock představí Nod Nod.

Dále vystoupí slovenská písničkářka Katarzia, indie kytarovka Hissing Fauna, Did I Ded, Houpací koně, Kill the Dandies!, Gerda Blank, Sundays on Clarendon Road a Jested.

Headlinery festivalu jsou letos Björk, Kasabian, Rudimental, Mika, Caribou a Clean Bandit.

Reklama

Výběr článků

Načítám