Hlavní obsah

Největší reggae festival uvítá Anthonyho B, Irie Maffia i Matisyahua

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prázdniny se pomalu blíží a s nimi bratislavský reggae festival Uprising, který co do velikosti nemá konkurenci v SR ani ČR. Od 21. do 22. srpna ve známém kempu Zlaté písky uvítá desítky kapel.

Foto: uprising.sk

Anthony B

Článek

Mezi nově oznámené headlinery patří Jamajčan Anthony B, který už na Slovensku vystupoval a posluchačům připomene hity jako World A Music, Raid The Barn, Good Life či Police.

Z Maďarska dorazí Irie Maffia, kombinující reggae, funk, hip-hop i rock, a z Německa rodilý Jamajčan Skarra Mucci. Ze Španělska přijede zpěvák, který si říká Little Pepe.

Foto: uprising.sk

Little Pepe

Ještě větší hvězdou je Američan Matisyahu. V roce 2004 se objevil na americké scéně jako vousatý mladík v klobouku, který hrál zvláštní druh reggae. „Chasidské raggae – zní to jako vtip z raných filmů Woodyho Allena,” žertoval tehdy list Variety.

Matisyahu Miller dobře zpíval i rapoval, kombinoval klasické reggae s hip hopem a občas i s rockem. I jeho texty tehdy zapůsobily, oplývaly hloubkou, která není u pop-reggae běžná. Nezabýval se moc romantikou ani marihuanou, zpívá hlavně o Bohu. Proslavil se roku 2004 s reggae albem Shake Of The Dust... Arise. Následovaly desky Youth, Light a Spark Seeker. V Bratislavě představí novinku Akeda.

V neposlední řadě má dorazit žijící klasik Bunny Wailer alias Jah B. Zpěvák, skladatel a perkusionista byl členem kultovních The Wailers spolu s Bobem Marleym a Peterem Toshem. Od té doby vydal desítky alb a obdržel tři ceny Grammy.

Lístky jsou za 35 eur do konce dubna, poté za 40. Více najdete na www.uprising.sk.

Reklama

Výběr článků

Načítám