Hlavní obsah

Austenová dostane nakládačku. Pýcha a zombie už za rok

Novinky, Stanislav Dvořák

Jestli se dosud někteří domnívali, že film Pýcha a předsudek a zombie je jen aprílový žertík, nyní je jasné, že není. Film existuje a seriózní americký magazín Variety uveřejnil datum premiéry: 19. února 2016.

Foto: Disney

Hlavní roli dostala Lily Jamesová známá z filmu Popelka.

Článek

Hlavní role v komediálním hororu dostali Lily Jamesová a Sam Riley. Režírovat bude Burr Steers podle scénáře z pera Davida O. Russella a celou legraci produkují mimo jiné Brian Oliver, Allison Shearmur, Sean McKittrick a také Natalie Portmanová.

Lily bude samozřejmě hrát Elizabeth Bennetovou a Sam Riley pana Darcyho. Matt Smith ztvární pana Collinse. Film není založen ani tak na románu Pýcha a předsudek Jane Austenové, jako na knížce z roku 2009, která si z něj utahuje.

Austenová a parodie

Jane Austenová (1775-1817) je jednou z nejslavnějších britských spisovatelek. Za jejího života však některá díla nevyšla vůbec, nebo jen v malých nákladech. Její knihy byly mnohokrát zfilmovány a také parodovány v dílech jiných autorů - za všechny uveďme např. oceňovaný britský seriál Červený trpaslík, kde dýchánek sester Bennetových naruší příjezd tanku.

Austenová ve svých dílech většinou sleduje problémy ženských postav ze středních a vyšších vrstev, které se musí vyrovnávat s pravidly strnulé společností 19. století. K nejznámějším patří Pýcha a předsudek, Rozum a cit, Mansfieldské panství a Emma. První z románů byl mimo jiné zfilmován v roce 2005 s Keirou Knightleyovou v hlavní roli.

Reklama

Výběr článků

Načítám