Hlavní obsah

Agent Mulder jako rocker. V květnu vydá album

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec David Duchovny z Akt X si nejen znovu zahraje v pokračování kdysi tolik slavného seriálu, ale startuje i hudební kariéru. Své první oficiální album Hell or Highwater s dvanácti songy, na kterých se autorsky podílel, vydá v květnu.

David Duchovny: Hell or Highwater Video: ThinkSayRecords

 
Článek

Magazín RollingStone napsal, že jde o indie-folk a rock. Duchovny teprve před pár lety začal hrát na kytaru, což ho postupně dovedlo k psaní poezie.

„Natočení desky je splněný sen, ale nikdy jsem o tom vlastně nesnil. Je to šok, když myslím na to, jak ta muzika vznikla,“ uvedl Duchovny. Už dříve se nechal slyšet, že by chtěl dělat něco jako R.E.M. a Wilco a ve svých nejdivočejších představách prý touží po tom, že by mohl opravdu znít jako oni.

”Jednou jsem začal hrát a řekl jsem si, že bych měl být schopný i psát texty. Tak jsem do toho spadnul. Byla to obrovská radost bez ohledu na to, kdo si to koupí a co si o tom lidi pomyslí. Moct hrát muziku, psát písně, zpívat přátelům, to mi zachránilo život,“ uvedl.

Hlavně ale bude brzy natáčet nová Akta X s kolegyní Gillian Andersonovou. Seriál se  původně vysílal v letech 1993 a 2002 a získal si nebývalou popularitu. Nová řada by měla vysvětlit některé otevřené linie příběhu a záhady, které nevysvětlil ani druhý celovečerní film navazující na seriál. O omezeném počtu dílů se mluví hlavně kvůli příběhu, ale kromě scenáristického hlediska je tu také to praktické – pro Gillian Andersonovou a Davida Duchovného bude snazší zavázat se ke kratšímu natáčení.

Herec právě chystá seriál Aquarius a velký úspěch měl s předchozím seriálem Californication. Slušný byl také celovečerní film Jonesovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám