Hlavní obsah

Triphopoví Archive vystoupí v Brně a v Praze i s filmem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha/Brno

Londýnská skupina Archive, která kombinuje elektroniku a trip hop s post rockem, vystoupí v úterý v Brně a o den později v Praze v rámci evropského turné k aktuálnímu lednovému albu Restriction. V rámci turné promítají i vlastní film Axiom, k němuž také složili hudbu.

Foto: LMB

Archive

Článek

Archive se dali dohromady na počátku devadesátých let. Jejich debut Londinium byl směsí temného trip hopu à la Massive Attack s elektronikou, zejména s breakbeatem, okořeněný plochami smyčců.

I když následovala další alba, Archive stále působili spíše jako projekt. Až v novém tisíciletí se přetavili v regulérní skupinu a postupně přicházeli se stále propracovanějšími alby, prvním byla Lights z roku 2006. Pak přišla uznávaná depresivní deska Controlling Crowds I - III z roku 2009, na kterou navázal díl IV.

Další vrchol přineslo v roce 2012 album With Us Until You´re Dead.

Loni skupina svůj záběr rozšířila, když přišla se čtyřicetiminutovým temným dystopickým filmem Axiom o represivní společnosti.

Vystoupením ve Flédě a v Lucerna Music Baru bude předcházet projekce filmu.

Reklama

Výběr článků

Načítám