Hlavní obsah

Atlantidu budou objevovat písně Mira Žbirky

Právo, (rh)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po Osmém světadílu skupiny Elán přichází pražské Divadlo Kalich s dalším hitmuzikálem, tentokrát z písniček Mira Žbirky. Muzikál s názvem Atlantida bude mít premiéru 10. září.

Foto: Richard Kocourek

Protagonisté muzikálu Atlantida s tvůrci inscenace a producentem Michalem Kocourkem

Článek

Atlantidu připravuje tým režiséra Jána Ďurovčíka, který se podílí se slovenským dramatikem Peterem Pavlacem na vzniku libreta a který je podepsán mj. již pod inscenací Osmý světadíl a řadou dalších úspěšných muzikálů.

„Já sám jsem nikdy neměl potřebu napsat muzikál. A i vznik tohoto muzikálu budu sledovat spíš zpovzdálí,“ řekl na tiskové konferenci slovenský zpěvák a skladatel Miro Žbirka, který podle svých slov důvěřuje zkušenému týmu tvůrců kolem Ďurovčíka.

Foto: Richard Kocourek

Muzikál Atlantida představili zleva režisér Ján Ďurovčík, autor Miro Žbirka a producent Divadla Kalich Michal Kocourek.

Muzikálové podobě se přesto nebrání. „Žijeme v éře muzikálů. Na mě došlo poměrně pozdě. Brali to nejspíš podle abecedy,“ žertoval Žbirka na setkání s novináři.

Režisér Ján Ďurovčík poslouchal Žbirkovy písničky již v době, kdy chodil na základní školu ve slovenských Michalovcích. Ze Žbirkových písní se v muzikálu objeví jejich velký výběr napříč lety, včetně posledního alba, které Žbirka dokončuje v londýnských studiích Abbey Road v produkci Roba Casse. A pokud by ani to nestačilo, pak prý Žbirka napíše pro muzikál ještě další speciální hit.

Název Atlantida neznamená, že půjde o historický muzikál, ale o napínavý příběh skupiny mladých lidí na cestě za dobrodružstvím a zároveň poznáním sebe sama. Muzikál má za sebou castingy, tisková konference odtajnila obsazení inscenace, v němž se diváci Kalichu setkají s Tomášem Savkou, Janem Křížem, Michaelou Doubravovou, Alžbětou Bartošovou, Marií Blahynkovou, Markétou Procházkovou, Tomášem Löblem, Romanem Tomešem a dalšími herci a zpěváky. Zkoušet se začne začátkem léta, ale předprodej vstupenek na Atlantidu byl v Divadle Kalich již zahájen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám