Hlavní obsah

Do ČR se chystá klávesový mág Wakeman, zahraje v Plzni a Olomouci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva koncerty odehraje tento měsíc v České republice Rick Wakeman, britský klávesový mág, známý zejména ze svého působení v legendární art-rockové kapele Yes v 70. letech.

Foto: Profimedia.cz

Rick Wakeman

Článek

Pětašedesátiletý hudebník vystoupí na svém prvním samostatném koncertě v ČR v neděli 22. února v plzeňském kulturním sále Peklo. O den později zahraje v Olomouci. Novinářům to řekl Jiří Kubík z agentury Ozzy a Potkan.

„Wakeman v Plzni nabídne dvouhodinový koncert, půjde o průřez jeho kariérou s těmi nejslavnějšími momenty,” uvedl. Lidé tak uslyší skladby z hudebníkova působení v Yes, jeho nejúspěšnější popové skladby, ale i vážnější kusy. „Wakeman totiž vydával také koncepční alba, například Šest žen Jindřicha VIII. nebo Cesta do středu Země,” uvedl Kubík.

Agentura Ozzy a Potkan plzeňský koncert vyjednává s Wakemanovým agentem od října 2014. Plzeň upoutala klávesistovu pozornost i díky tomu, že je v letošním roce Evropským hlavním městem kultury. Přítomna na koncertě bude podle Kubíka i tlumočnice, Wakeman koncerty prokládá mluveným slovem.

K dispozici je v Plzni 800 vstupenek, půjde o místa k sezení, z nichž 75 procent už je prodáno. „Velký zájem o lístky registrujeme z Německa – to turné totiž zahrnuje jen ČR a poté Anglii,” uvedl Kubík. V Olomouci se koncert uskuteční v pondělí 23. února v Kongresovém sále Clarion Congress Hotel.

Reklama

Výběr článků

Načítám